Artikelbeskrivelse
Guldbryllup i Felsted
Af Søren Gülck
Tove og Claus Hissel, Felsted, kan fredag den 16. oktober fejre guldbryllup.
De er et kendt, afholdt og respekteret par, som har levet et godt og harmonisk ægteskab, siden de for 50 år siden sagde ja til hinanden i Ullerup Kirke.
”Faktisk husker vi slet ikke, hvor vi første gang traf hinanden, men det var sikkert sket et sted i lokalområdet”, fortæller guldbrudeparret. Tove er født og opvokset Avnbøl, mens Claus stammer fra Tumbøl.
Som ung blev Tove kontoruddannet, og arbejdede fire år på Kamgarnspinderiet i Sønderborg, og var derefter i 9 år ansat hos Christian Stærk.
I ægteskabet er der opvokset to børn, Claus og Chalotte, som har forøget familien med seks børnebørn.
I slægten Hissel har det altid ligget i kortene, at drengene skulle hedde Claus, så det er 7. generation på slægtsgården i Tumbøl, der bærer navnet Claus.
Claus Hissel er født og opvokset på gården i Tumbøl, og uover svineproduktion har heste altid været en stor del af omdrejningspunktet på gården, hvor den sønderjyske nationalsport, ringridning, er dyrket på højt plan så langt, man kan huske tilbage.
Slægten Hissel har i generationer domineret ringridersporten i landsdelen. Det er gennem årtier blevet til utallige kongetitler.
”Men hvor mange tør jeg ikke udtale mig om”, lyder det beskedent fra Claus Hissel, som i 18 år var ritmester i Gråsten, og i 20 år var han formand for Tombøl Ringriderforening.
Guldbrudeparret nyder deres otium i Felsted, og parret rejser jævnligt ud for at opleve den store verden. Det er blevet til besøg på De vestindiske øer, Sydafrika og en rundrejse i USA. Begge ægtefæller er habile petanquespillere, og Claus Hissel er desuden en dygtig bridgespiller.
To store hofteoperationer har uheldigvis gjort, at Claus ikke kommer op på hesten igen, men han nyder dagligt at komme ud på slægtsgården i Tumbøl for at hjælpe til.
Tove og Claus Hissel fejrer guldbrylluppet med en familiefest med 90 gæster.