Guldbryllup i Fårhus

Af Ditte Vennits Nielsen
Gerda og Reinhard Gosch fejrer guldbryllup lørdag den 25. marts
Da de mødte hinanden ved en brandværnsfest på Frøslev Kro i 1962 på en kold decemberaften.
Det kan Reinhard huske, for han fulgte til bens den unge 18-årige pige hjem, og hun boede på en gård i Vejbæk.
Reinhard stammer fra Flensborg. Familien tilhørte det danske mindretal, og de 5 søskende gik i dansk skole. Som barn blev han sendt til Danmark på sommerferie i 5-6 uger. Den første gang var han blot 7 år gammel, fik et skilt om halsen og så af sted med toget.
Da han som 25-årig blev gift med Gerda, flyttede han til Danmark, og han fik ansættelse som murer hos Ejner Gunnesen. Efter nogle år kom han til Frøslev Savværk, hvor han arbejdede i 15 år. Da det brændte, søgte han nye græsgange og var de sidste 19 år af sit arbejdsliv ansat ved Padborg Formulartryk som alt-mulig-mand.
Gerda har arbejdet som køkkenmedhjælper på bl.a. Bov Kro og Rønshave Plejehjem, og hun er født og opvokset på en gård i Vejbæk.
Byggede hus
Guldbrudeparret har siden 1975 boet i på Fårhus, hvor de byggede deres eget hus. De har altid været meget aktive i lokalsamfundet og har i mange år hjulpet til ved Fårhus Byfest og siddet i bestyrelsen for Fårhus Forsamlingshus.
Nu har de overladt disse ting til yngre kræfter og tiden går med at spille petanque, cykle med ”cykelholdet” fra Fårhus, og så spiller de krolf 2 gange om ugen i Holbøl.
I det gæstfrie hjem er opvokset tre sønner. René bor i Vejbæk, Udo bor i Bov og Günther bor i Padborg. Desuden har de 7 børnebørn.
Guldbryllupsfesten bliver holdt i Grænsehallen med 68 indbudte gæster.


Gerda og Reinhard Gosch har været gift i 50 år.
Foto Ditte Vennits Nielsen