Helen og Mogens Therkelsen foran æresporten på Udsigten 10 i Kruså.

Guldbrudepar med hang til transport, sommerhus og kulturliv

Lørdag den 6. marts kunne Helen og Mogens Therkelsen, Kruså fejre guldbryllup.

De blev viet i Bov Kirke for 50 år siden og dagen blev markeret med en lille fest for den helt nære familie hjemme på Udsigten 10. 

“Vi ville gerne have fejret det med en stor fest med 90 gæster, men det kan vi jo ikke på grund af corona”, siger Mogens Therkelsen.

Guldbrudeparret har kendt hinanden siden Helen var 8 år og Mogens 10 år.

“Vi gik til folkedans sammen og fulgtes ad op igennem teenageårene. Årets højdepunkt var, når der var Bov Ringridning og vi kørte i radiobil sammen”, mindes det charmerende guldbrudepar.

Helen er født Petersen og hendes forældre ejede Byens Pølsevogn. Hun er født og opvokset på Frøslevvej, mens Mogens stammer fra Kruså, søn af det kendte vognmandspar Petra og H.P. Therkelsen.

Speditør

Helen kom efter folkeskolen i lære som teknisk assistent ved Bov Kommune. Efter læretiden flyttede hun til Lille Værløse, hvor hun arbejdede nogle år. Hun vendte imidlertid hjem til Pad­borg og blev ansat under Jeppe Jørgensen ved Teknisk Forvaltning i Bov Kommune.

Mogens er uddannet speditør hos Danexim. Efter uddannelsen rejste han udenlands for at få mere erfaring. Han arbejdede i Tyskland, Schweiz og England, hvorefter han i 1970 atter vendte tilbage til Danexim. 

Den 1. marts 1971 trådte han så ind i transportfirmaet H.P. Therkelsen, hvor han netop har fejret 50 års jubilæum. Sønnen Peter Therkelsen ville gerne have holdt en stor reception for sin far, men det kunne desværre ikke lade sig gøre på grund af corona. 

Efter giftermålet i 1971 købte parret huset på Udsigten i Kruså, hvor de stadig bor. 

Huset er af flere omgange blevet bygget om og står i dag som en stor flot villa med udsigt over mark og skov. 

Desuden har de sommerhus i Rønshoved og og på Fanø.

Veninder

Helen stod i mange år for opdragelsen af parrets tre børn. Desuden var hun aktiv i skolebestyrelsen på Kruså Skole. Hun var engageret i Ladies Circle og er stadig aktiv i en såkaldt “ex-er” klub med gamle veninder. Da børnene blev større, hjalp hun også sin søster og svoger med bogføring hos Lunddal El. Helen er bestyrelsesmedlem i Padborg Friluftsscene. Desuden er hun vinterbader.

Helen og Mogens har gennem deres aktiviteter blandt andet i Round Table og forskellige organisationer rejst over det meste af verden og har haft mange fantastiske oplevelser. Mogens er stadig aktiv i Padborg-Kruså Rotary Klub, bestyrelsesformand i H.P. Therkelsen, medlem af forskellige udvalg i Dansk Industri, medlem af Udviklings­rådet for Sønderjylland og er formand i Lokalforeningen Bov, Smedeby, Kruså. 

Parret er meget interesserede i det grænseoverskridende samarbejde. De er aktive i Sydslesvigsk Forening, medlemmer af Teater­foreningen i Flens­borg og deltager aktivt i kulturlivet i både Sønder­borg, Aabenraa samt Kruså og Padborg. 

Guldbrudeparret har tre børn. Det er Thomas, Peter og Anne. De har skænket deres forældre 10 børnebørn.

Mogens Therkelsen havde den ære i 2017 at få tildelt Ridderkorset af Hendes Majestæt Dronning Margrethe. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.