Brugere på Valdemarshus broderer til udstilling på Museum Trapholt i Kolding.

Grænseløse Sting på Valdemarshus

Salen på Valdemarshus var fyldt godt op, da der blev holdt “Grænseløse Sting”.

Det skal munde ud i en udstilling på Museum Trapholt i Kolding i forbindelse med fejringen af 100-året for Sønderjyllands Genforening.

Nina Rise Schroeder, der er projektleder på Museum Trapholt, fortalte om museet og især de projekter, hvor man involverer en kunstner, som vejleder de frivillige, der er med til at udforme et kunstværk. 

Dette gælder også for de “Grænseløse Sting”. Derefter fortalte tekstilkunstner Iben Høj, Kerteminde, om sit arbejde som designer og især projektet “Grænseløse Sting”. 

Her deltager flere brugere på Valdemarshus i projektet med at brodere og nogle af deres færdige broderier kunne beundres. 

Da brugerne bor meget tæt på grænsen, kunne nogle af Grænselandets historiske træk tydeligt ses i broderierne.

Et forskerhold fra Aarhus Universitet følger opmærksomt projektet og forsker Tina Louise Hove Sørensen deltog ved at spørge nogle af deltagene om deres tanker og ideer omkring arbejdet med Genforeningen og de “Grænseløse Sting”.

Det var en formiddag, som satte gang i diskussionen blandt brugerne, om den historiske dimension og symboler i kunstværket, men også farvevalg og sting blev ivrigt kommenteret. 

Udstillingen på Museum Trapholt i Kolding afholdes fra den 17. maj til medio oktober 2020. ■

Grænselandets historie kan tydeligt ses i broderierne.

Skrevet af

Bente Jessen Pedersen

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80