Celina Albrechtsen og Daniela Plath har vundet guld til Grænseegnens Skytteforening

Grænseegnens Skytteforening mangler yngre medlemmer

Grænseegnens Skytteforening satser på at få flere yngre medlemmer.

“Vi har for tiden100 medlemmer fordelt på alle aldre. Vi kunne dog godt bruge nogle yngre medlemmer, der kunne tænke sig at gå til skydning. Mange folk tror, det er en dyr sport, men det er det slet ikke”, fortæller formand for Grænseegnens Skytteforening, Bjarne Plath.

Foreningen har alt i udstyr som tøj og rifler, som man låner, hvis man vil gå til skydning. Derfor koster det kun et kontingent på 325 kr. for børn og det dobbelte for voksne i en sæson.

Udendørssæsonen ligger fra 1. april til 1. oktober, hvor skytten ligger ned og skyder på 50 m bane. Indendørssæsonen er fra 1. oktober til 1. april, hvor man står op og skyder på en 15 m bane.

Skydning foregår hver tirsdag mellem kl. 18 og 19. 

En træning varer typisk 1/2 time med en serie på 20 skud. Der er 10 standpladser med optimale lysforhold, elektronisk markeringsanlæg samt hæve/sænke borde. Der skydes både med gevær og pistol. 

“Vi har selvfølgelig flere medlemmer, der har deres eget udstyr. De kan tillige skyde på banen om torsdagen, hvor der også altid er bemanding på”, fortæller Bjarne Plath.

Guld til børnehold

Grænseegnens Skytte­forening har fostret gode ungdomshold, som er kommet langt i turneringen. Et børnehold har endda vundet guld i 15 m luftriffel.

“Man kan begynde med at skyde, så snart man kan holde på en riffel. Typisk er det fra 6-7 års alderen. Vi har stor succes med børn, der lider af koncentrationsbesvær. Mens de skyder, lærer de nemlig at holde fokus og koncentrere sig i en 1/2 time ad gangen. Bonussen er, at koncentrationen bliver mærkbar bedre også i andre sammenhænge, f.eks. i skolen, hvilket er videnskabeligt bevist igennem DGI”, fortæller Bjarne Plath.

Prøveskydning

Forældre er velkomne til at være til stede, når deres børn skyder. 

“Vi er kun glade for, at de deltager. Man kan roligt komme, for her bliver man ikke bebyrdet med bestyrelsesarbejde. Vi er faktisk folk nok til at varetage arbejdet”, fortæller Bjarne Path, der kan bryste sig af at have flere frivillige, der deltager i foreningen.

Folk indbydes i forbindelse med Grænseegnens Skytteforenings 100 års jubilæum til at komme og se foreningens faciliteter på Harkærvej i Kruså samt få lov til at foretage en prøveskydning. 

Man kan tilmelde sig til Bjarne Plath på tlf. nr. 9155 3714 for at lave en aftale. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.