22-årige Emil Wismann opnåede en flot 3. plads ved årets X-Factor. 

Gråstener sang og dansede sig ind i danskernes hjerter 

Med sine energiske optrædener, lykkedes det Emil Wismann Kirkebæk-Jensen at komme i finalen til årets X-Factor.

Søndag morgen var Emil Wismann Kirkebæk-Jensen forståeligt udmattet.

Lørdag aften havde den 22-årige datatekniker nemlig vundet en tredjeplads i årets X-Factor finale, efter at have sunget sig videre i et forløb på flere måneder. Nu er han ude på den anden side – og utroligt glad for resultatet.

“Det var en fuldstændigt fed oplevelse. Hold kæft, hvor var det en god oplevelse. Da jeg gik ud efter at have været på scenen, følte jeg ikke, jeg kunne have gjort mere,” siger Emil Wismann Kirkebæk-Jensen om oplevelsen. 

Karaoke og byture

Emil Wismann Kirkebæk-Jensen har næsten altid haft musik i sit liv. Fra en tidlig alder spillede han klaver og teater, og var i 2005 var med til at opføre et teaterstykke om et juleeventyr. 

I 2013-14 gik han på musikefterskolen Viby Efterskole.

“Der var en lang periode efter efterskolen, hvor jeg ikke rørte musik, indtil de åbnede karaoke på Old Danish Pub. Så kom vi ned hver fredag,” fortæller Emil Wismann Kirkebæk-Jensen. Karaoke i byen har været én af de ting, der ledte til, at han i år stod på scenen i X-Factor. 

“Når man har gjort det nok gange, bliver man tilpas ligeglad med, hvad folk tænker,” siger Emil Wismann.

Den fødte performer

Emil Wismann Kirkebæk-Jensen gør det, han kan lide, og tænker ikke over, hvad andre tænker om dét. Hjemme ved forældrene i Nyborg bliver sangstemmerne pudset, og skoene kridtet, når familien lader musikken og energien fylde hele huset.

Det er netop den energi, han også giver fra sig på scenen, hvor han til finalen rev skjorten af, mens han sang Selvmord På Dansegulvet.

“Jeg fik god vejledning fra Blachman i forbindelse med stemmen. Os så elsker jeg bare at fyre den af. Jeg er nervøs, men glæder mig også rigtig meget. Det, der betyder noget, er at man gør det, man kan lide,” siger Emil Wismann Kirkebæk-Jensen. 

Musikken fremover

Som finalist i X-Factor bliver man typisk booket til forskellige jobs, som lige nu er aflyst pga. corona-krisen.

Emil Wismann Kirkebæk-Jensen håber derfor på, at der “bliver løsnet mere op”, så han kan spille nogle koncerter. Karaoke med vennerne er også noget, han håber, vil komme i gang igen inden længe. 

“Når der åbnes op, skal jeg give den gas på Old Danish,” siger Emil Wismann, der til daglig arbejder på Danfoss. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72