Værtshusholder Morten Latter genopliver lørdag 3. juni Gråsten Sommer­festival efter otte års pause og kan diske op med otte bands fordelt over en hel dag.

Gråsten Sommerfestival får nyt liv

Lørdag 3. juni vækkes sommerfestivalen i Gråsten til live efter otte års pause.

Det foregår på ringriderpladsen klokken 12.00-0.00.

“Jeg står selv for det hele – udskænkning, leje af klosetter, aftaler med bands og salg af næsten al mad og drikke. Jeg har 40.000 kroner på højkant, så jeg håber på fuld opbakning og godt vejr,” siger værtshusholder Morten Latter, der driver Den gamle Skomager og Ahlmannsparkens cafeteria.

Kendte bands

Nu ønsker han at skabe liv i byen med musiske indslag i form af Børges Blusband, Noodles Duo, Tutti’s Bluesband, Rock4dummies, Past & Present, Sixpack Bluesband, Orange Delight og Re-Zet.

Lars Moldt står for lyden, og Søren Tygesen Kristensen er konferencier.

Pladsen åbner klokken 11. Der er kræmmermarked på ringriderpladsen, hvor folk kan hygge sig og slappe af over en fadbamse tilsat lidt glad pop- og rockmusik opført af amatørbands, der får mulighed for at prøve sig selv af uden at sprænge arrangørens budget. 

Gråsten Boldklub kommer og sælger sin berømte pita. Pladsen er handicapvenlig indrettet.

“Jeg lukkede festivalen for otte år siden, fordi den gav underskud, men nu vil jeg skabe lidt liv i kludene ved at genoplive den. Jeg har mod på at prøve igen. Dengang havde festivalen 300-400 besøgende. Jeg er nået frem til, det er bedst at afvikle det hele på én dag,” siger Morten Latter.

“Det er et alsidigt program lige fra blues over rock, pop og ren Kim Larsen. Hvert band spiller en time. Jeg har selv hele risikoen og overskuddet, hvis det skulle vise sig at give et sådant,” siger Morten Latter muntert. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.