Graasten Slot har siden 1936 været sommerresidens for Den Kongelige Familie.

Graasten Slot har i 88 år haft en særlig plads hos Kongefamilien

Når Dronning Margrethe abdicerer på søndag, kommer et væld af forhold til at ændre sig.

Først og fremmest får Danmark en ny konge, når den kommende Frederik 10. indtager tronen.

Den Kongelige Livgarde skal have nye monogrammer og den nuværende Prins Christian bliver Kronprins.

Men nogle ting ændrer sig aldrig. Ifølge historiker og meget anvendte kongehusekspert, Lars Hovbakke Sørensen, vil Kongehuset benytte Graasten Slot i endnu højere grad.

“Dronning Ingrid (1910-2000) brugte som bekendt Graasten Slot rigtig meget”, siger Lars Hovbakke Sørensen, som peger på, at Dronning Ingrid efter hun blev enke i 1972, ofte opholdt sig flere måneder på Graasten Slot.

“Dronning Margrethe og Kronprinsparret har også opholdt sig meget på Graasten Slot. Både Dronning Margrethe og den kommende Kong Frederik 10., men også den kommende Kronprins Christian er meget glade for Søn­der­jylland”, siger Lars Hovbakke Sørensen, som sagtens kan forestille sig, at Graasten Slot vil blive benyttet endnu mere i de kommende år.

Dronning Margrethe har haft sin gang på Graasten Slot hver sommer siden hun blev født i 1940 med undtagelse af besættelsesåret 1944.

Gennem over 80 år har hun opbygget et ganske særligt forhold til både Graasten Slot og Søn­der­jylland. Dronningen har i høj grad involveret sig i etableringen af Den Konge­lige Køkken­have, restaureringen af slotskirken og forbedringer i slotshaven.

Sikkert er det også, at den nye konge nærer en dyb kærlighed til Graasten Slot, og derfor er forventningen, at den nye konge og dronning vil tilbringe en del tid på Graasten Slot. ■

Den kommende Kong Frederik 10. er meget glad for Graasten Slot og Sønderjylland.

blank

Man kan sagtens forestille sig, at Dronning Margrethe vil benytte Graasten Slot endnu mere i de kommende år.

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 10. januar 2024

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.