Gråsten Handels bestyrelse består af Henning Christensen, Morten Latter, Kim Stokholm, Helle Blindbæk, Lene Kock, Jonna Seemann og Bo Hansen.

Gråsten Handel udstikker ny kurs

Alt er under forandring. Energikrisen har afløst Coronaen. Butikkerne kæmper det bedste, de har lært,” sagde formand for Gråsten Handel Kim Stokholm på 2023 generalforsamlingen.

Tinsoldatens indehaver blev formand for et år siden. Han kunne se tilbage på et aktivt, ja næsten hektisk år med Tour de France, 70.000 besøgende i Den kongelige Køkken­have og Torve­dage, der ud over at trække mange handlende til byen fejrede Dronningens 50 år på tronen med fyrværkeri.

“Vi passer på Gråsten og bidrager til, det kan blive et bedre sted at være. Byen står over butikkerne. Vi er ikke bare en kaffeklub. Vi arbejder for synlighed,” sagde formanden, der har øget kommunikationen ved sammen med den øvrige bestyrelse at sende otte nyhedsbreve ud.

“Folk er blevet mere positive. Tour de France var årets højdepunkt. Vi anede ikke, hvad der skulle komme, men det blev rigtig stort,” sagde formanden, med en bemærkning om, at det gule lyn, da det passerede gennem byen, måske ikke gav store pengesummer i kassen så i hvert fald gav synlighed.

Oldtimerløb

Gråsten Handel bidrager til store handelsdage i løbet af året. Oldtimer­løb, ringridning og ikke mindst Dronningens ankomst til byen, når hun kommer på sommerferie på slottet, trækker mange til byen.

“Vi lavede fyrværkeri som hyldest til majestæten i anledningen af hendes 50 års jubilæum samtidig med Torve­dagene, som vi kaldte Daisy Days. Tak til alle for den store indsats. Til jul solgte vi igen Gråsten­mærket. Jeg er imponeret over den indsats, der bliver lagt for dagen. Kommunen indførte besparelser på julelys. Slottet sparede juletræet væk. Træet kom dog op på Tor­vet og guirlander med. Selv julemanden kom, og der var servering af æbleskiver og gløgg. Det hele kunne ikke lade sig gøre, hvis ikke vi havde sådan nogen som Jer,” sagde Kim Stokholm, der trods positive toner og optimisme vil have mere turbo på udviklingen.

Gråsten står for tur

“Nu er det vores tur til at få sat gang i udviklingen. Gråsten kan ikke vente 15 år mere. Sønder­borg har været under stor udvikling, og Nord­borg er kommunen i gang med. Kommunen siger godt nok, den ikke har nogen penge, men det lader vi os ikke spise af med. Vil man have gang i den højt besungne turisme, må man også gøre noget ved det og bidrage til udvikling af byen. Hvad kan man tilbyde turisterne, hvis der ikke er nogen penge at udvikle byen for?” spurgte formanden med henvisning til den igangværende strategiplan for Gråsten og omegn. ■

Formand Kim Stokholm kom ind på løst og fast i Gråsten Handel det forgangne år.

blank

Der var stort fremmøde til Gråsten Handels generalforsamling, der blev trakteret med schnitsel og brødtorte.

blank

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.