Ung som gammel udfolder sig og holder sig i form i Gråsten Idræts- og Gymnastikforening.

GIG på spring ind i en ny sæson

Gråsten Idræts- og Gymnastikforening holder gang i gymnaster og idrætsudøvere i alle aldre. Forældre/børn hold, gymnastikhold og seniorer holder sig i gang på gymnastikgulvet ugen igennem. Cross gymnastik er for mellem aldersgrupperne. Det er funktionel træning for kroppen.

“Vi har måttet opgive at have atletik. Der var en instruktør, der stoppede, og interessen er ikke helt den samme som tidligere og vi har svært ved at finde nye.” siger formand Mette Jochimsen, hvis forening tæller 400 medlemmer. 

Især for de ældre medborgere gør foreningen et stort stykke arbejde for at holde gang i bevægeapparatet. Dygtige instruktører er behjælpelige med at holde seniorerne fysisk aktive.

“Den ældste deltager er over 90. De har forskellige former for gymnastik og bevægelse fra stolelege og gymnastiske øvelser til at øve sig i at tage en sweater på og styrke bevægelser, der gør det muligt for ældre at være selvhjulpne i eget hjem. “Jeg har deltaget i stoleleg på holdet. Det giver sved på panden,” foræller Mette Jochimsen, der har Gråsten Skoles gymnastiksal som udfoldelsesarena for de fleste hold. 

Stor efterspørgsel på kvadratmeterne

“Vores store ønske er en hal 2. Vi har hold, hvor vi har måttet lukke for tilmelding, fordi der ikke var plads til flere. Det er ærgerligt. Vi kunne godt bruge mere plads til gymnastikhold i Gråsten,” slår formanden fast med usvigelig sikkerhed.

Sæsonen i hallerne er lige gået i gang. Der bliver hoppet og sprunget og lavet gymnastik og øvelser til den store guldmedalje. Gymnastik­holdene slutter med de store opvisninger til foråret.

“Det er flot at se hold bevæge sig synkront i deres gymnastikdragter. Det et skønt punktum for årets træning, og så er det god reklame for foreningen,” fortæller Mette Jochimsen, der i det store hele mener at kunne dække de behov, der er for at bevæge sig for ung som gammel. 

Børneholdene og forældre/børn holdene er godt besøgt. Det er populært at røre sig i samlet flok. Børnene lærer at løbe, kravle, bøje, krybe under og hoppe over. Det giver god motorik, også hvis de skal videre med andre idrætsgrene senere hen. 

“GIG har 75 års jubilæum i år. Det har vi fejret med fest for instruktørerne. Det startede som gymnastik- og håndboldforening i 1948, men man valgte at splitte op med egne ledelser, da idrætsgrenene gik hver for sig. Vi har cross gymnastik udendørs om sommeren, men er lige gået inden for til vintertræningen. Holdene fordeler sig på forældre, børn og springhold op til 12 år. De plus 30årige går til cross fitness, og der er tre store seniorhold for ældre,” fortæller en formand, der føler sig godt klædt på til at skue frem mod 100 års jubilæet om et kvart århundrede. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.