Mette Jochimsen, formand for Gråsten Idræts- og Gymnastikforening, i midten, under lørdagens arrangement.

Fart i skoene gav penge til brystsagen

Gråsten Idræts- og Gym­na­stik­forening var hurtigt til at blive en del af Lyserød Lørdag i Ulsnæs Centret.

Formanden Mette Jochimsen greb straks chancen til at være med og fik hurtigt lavet en rute på 5 kilometer, der både gik i gennem Grå­sten Skov samt på veje og fortove, som man enten kunne gå eller løbe.

“Det er jo første år, så at 25 mennesker deltog og hver gav 100 kroner for være med, er jo fantastisk”, siger Mette Jochimsen.

De 2500 kroner der blev indsamlet, er en del af det samlede beløb på 51.000 kr, der mandag blev overført til Kræftens Bekæmpelse.

Opdaget i tide

Mette Jochimsen fik selv konstateret livmoderkræft i februar, men gudskelov blev det opdaget tidligt. “Jeg gik til læge med det samme, jeg fornemmede at noget var gal. Så jeg slap “billigt” – kun med en operation. Skulle ikke igennem kemo og stråler”, siger den ivrige løber og formand for GIG.

“Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at kræft ikke altid ender skidt. Og at det er så vigtigt at lytte til sin krop”, siger en taknemmelig Mette Jochimsen, som tilføjer, at lægerne er så dygtige i dag til at hjælpe med kræft, og jo flere penge vi samler ind jo bedre kan de blive.  ■

Skrevet af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.