Genforeningsrosen er hvid med en sart rosa midte og et tæt bunddække og er skabt af rosenforædler Rosa Eskelund.

Genforeningsrose bliver plantet i Gråsten

I anledning af 100-året for Genforeningen i 1920 lancerer Grænseforeningen en ny Genforeningsrose. En del af overskuddet fra salget vil gå til støtte til unge sydslesvigeres efterskoleophold i Danmark.

”Jeg håber, mange danskere vil markere 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark ved at plante denne smukke Genforeningsrose. På den måde kan man være med til at støtte unge sydslesvigeres ophold på efterskoler i Danmark og dermed styrke båndene til de kommende generationer i det danske mindretal”, siger Grænseforeningens formand, Jens Andresen.

Genforeningsrosen, der er udviklet af rosenforædler Rosa Eskelund, er hvid med en sart rosa midte og et tæt bunddække.

“Jeg er meget beæret over at have fået denne opgave med at udvikle Genforeningsrosen. En rose har en symbolbetydning, som ingen anden blomst har. Genforeningsrosens delvist hvide farve symboliserer fred, hvilket netop var tilfældet efter Første Verdenskrig, da Genforeningen blev en realitet i 1920”, siger Rosa Eskelund.

Gråsten Slotshave

Efter ønske fra Hendes Majestæt Dronningen vil Genforeningsrosen blive plantet i Gråsten Slotshave, hvor den kan ses, når slotshaven er åben for offentligheden. Sønderborg Kommune donerer 50 genforeningsroser til Gråsten Slotshave..

Genforeningsrosen kan købes i hele landet og blomstrer fra midt i juni til frosten sætter ind i efteråret. ■

Fotos af

Roses Forever