Konfirmanderne må vente med at træde ind i de voksnes rækker.

Corona udskyder årets konfirmationer 

Årets konfirmationer er udskudt.

Konfirmander må vente med at blive en del af den ældgamle kristne tradition, det er at blive konfirmeret.

Størstedelen af konfirmationerne udskydes nemlig til juni og enkelte til september. 

Datoer for sognene ses i faktaboks. Egernsund har i år ingen konfirmander, og er derfor ikke inkluderet. Datoerne er sat som en foreløbig pejling, og kan grundet usikkerheden om fremtiden – blive ændret senere hen.

Med booking af feststed, køb af konfirmationstøj, gaver, indbydelser og meget andet, er der meget at se til ved planlægning af en konfirmation.

“Men konfirmanderne og deres familier håndterer situationen godt”, siger sognepræst i Broager, Stefan Klit Søndergaard.

“De tager det pænt. Man er velkommen til at ringe til mig, og det er der også nogle, der gør. Så får vi en god snak om, hvad de har af bekymringer og usikkerhed omkring situationen,” siger Stefan Klit Søndergaard.

Nye aftaler

At konfirmationerne udskydes, betyder også, at forsamlingshuse, kroer og andre sædvanlige feststeder oplever, at der skal rykkes om i kalenderen for mange aftaler. 

Ét af disse steder, er Benniksgaard Hotel.

“Konfirmationerne er udskudt, og festerne bliver nu lagt i juni og september,” siger Mads Friis, der er indehaver af Benniksgaard Hotel. Mads Friis nævner, at det kan blive aktuelt med to konfirmationsfester om dagen, hvis det er det, der skal til.

Feststederne er vant til, at konfirmationer og andre store begivenheder falder samme tid hvert år. At konfirmationer nu kan blive aktuelt til september, betyder, at de kan blive svære at administrere ved siden af andre aktiviteter, der også foregår til den tid. Det tager Mads Friis dog ikke så tungt.

“Vi vil meget gerne hjælpe de lokale først. Så må vi efterfølgende se, hvad vi så kan gøre,” siger Mads Friis.

“Der er lige nu ingen bookinger i april og maj. Men når vi kommer dertil, er vi nok klogere på hele denne situation”, siger Mads Friis. ■

Faktaboks

Nye datoer:
Kværs 20. juni
Ullerup 13. og 14. juni
Gråsten 13. og 14. juni
Adsbøl 21. juni
Rinkenæs 6. juni
Vester-Sottrup 6. og 7. juni
Nybøl 7. juni
Broager  12., 19. og 26. september

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af Arkivfoto 2019