38-årige Andreas Thomsen Nøhr og 32-årige Lena Schmüser er det nye partnerteam i Nybolig Padborg, når Ole Jepsen trapper ned og går på pension ved årsskiftet efter 31 år som ejendomsmægler i Padborg.

Generationsskifte hos Nybolig Padborg

“Ole har altid sagt, da han startede som ejendomsmægler, kunne salgsaftalen stå på samlet fem A4 ark. Jeg har hørt det så tit. Han sagde også, rekorden var på 144 solgte ejendomme på et år. Den har vi slået. Sidste år gennemførte vi 150 ejendomshandler,” fortæller ejendomsmægler Lena Schmüser, Nybolig Padborg.

Ejendomsmægler gennem 31 år, Ole Jepsen, trapper ned og går på pension til årsskiftet.

Så vil der være gennemført et generationsskifte hos ejendomsmæglerne i Torvecentret. 

32-årige Lena Schmüser og 38-årige Andreas Thomsen Nøhr er det nye partnerteam. Hun har været i Padborg i syv et halvt år. Han startede 1. september sidste år og kom fra et job som filialdirektør i Syd­bank i Sønderborg.

“Det er ikke helt nemt at sige farvel til Ole og give helt slip. Jeg var trainee hos ham, da jeg i sin tid kom til efter at have været ejendomsmægler i Ham­borg. Jeg er uddannet finansøkonom og ejendomsmægler. Vi sælger typisk private boliger i Pad­borg, Kruså, Kollund, Gråsten, Egern­sund, Kliplev og Ting­lev. Vi er ejendomshandleren langs grænsestrøget,” fortæller Lena Schmüser, der er tysk gift og kender det tyske ejendomsmarked godt.

Tyske kunder

Det var hende, der introducerede net-annonceringen af danske ejendomme syd for grænsen, der har et vågent øje for mulighederne for at bosætte sig i Danmark. Mange tyskere finder det attraktivt at slå sig ned nord for grænsen og køber danske ejendomme som aldrig set før. Halv­delen af kunderne er købelystne tyskere, der kommer for at erhverve fast ejendom.

“I Tyskland består opgaven i at udfærdige skøde og købsaftale. Mange tyskere køber kontant. De er vant til at skulle have penge på kistebunden for at erhverve eget hus,” fortæller Lena Schmüser, der selv bor i Kollund.

Partneren Andreas Thomsen Nøhr har en solid baggrund i bankverdenen. Han har været i ejendomsmæglerbranchen tidligere, men gik tilbage til bankjobbet, da der var behov for faste arbejdstider, mens børnene var små.

“Nu er mine tre børn i alderen 10-14 år, så familielivet giver atter plads for skæve arbejdstider. Jeg har altid haft en drøm om at blive selvstændig og få foden under eget bord og slog til, da det var muligt at blive partner i Nybolig i Pad­borg. Det er et godt og spændende job. Ud­vik­lingen ser fornuftig ud. Der er ikke grund til andet end at videreføre firmaet i Oles ånd,” fortæller Andreas Thomsen Nøhr.

Han bor i Gråsten og er gift med Camilla, der er distrikchef i Lagkage­huset. De tre børn går i skole i Gråsten. Ejendoms­mægleren er formand for Gråsten Ringridning.

“Vi har ikke tænkt os at lave om på noget. Det hele fortsætter, som det plejer. Vi laver en lille ombygning. Det er mest for at tilføre et frisk pust. Kun­derne vil stadig kunne kende os på den personlige kontakt og fornemmelsen for ejendomshandler langs grænsestrøget,” lyder det fra det unge makkerpar, der fører hushandlerne videre med udgangspunkt i Torvecentret. ■

Ole Jepsen går på pension til årsskiftet og helliger sig familien og sin gamle Volvo Amazon efter at have solgt ejendomme til sønderjyder og tyskere gennem tre årtier.

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.