Frøslev Mandskor ved Æ Syngbal på Frøslev Kro i 2019

Frøslev Mandskor mangler mænd

Det 145 år gamle Frøslev Mandskor efterlyser flere mandestemmer.

“Vi er for tiden kun 19 medlemmer. Vi er temmelig højt oppe i alderen. Af de 19 i mandskoret er nogle passive på grund af sygdom. Det betyder, at vi har vanskeligt ved at bevare vores traditionsrige mandskor”, fortæller en af korets mangeårige medlemmer Børge V. Nielsen.

Koret ledes af Frøya Gildberg, Flensborg, som er konservatorieuddannet operasanger, så man er kyndigt ledet.

Mandskoret øver hver mandag i Kirkeladen i Bov. Koret starter vintersæsonen op mandag den 2. oktober kl. 19.00.

“Vi har et fantastisk sammenhold, godt kammeratskab og godt humør. Det vil være så ærgerligt, hvis vi må lukke og slukke efter så mange år. Mon ikke der sidder nogle mænd, der kunne trænge til at komme ud og synge sammen med os. Man behøver ikke være en god sanger. Det vigtigste er, at vi bliver nogle flere”, siger Børge V. Nielsen.

Koret blev stiftet tilbage i 1878 for at bevare det danske sprog. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.