Uddeler Peter Damgaard Madsen fra SuperBrugsen i Padborg og ildsjælen Finn Kristensen (th) har indledt et samarbejde. Hver fredag kl. 14.00 arrangeres gåture fra p-pladsen og efterfølgende uddeles rabatkuponer til brug for køb af varer til deltagerne. 

Finn og SuperBrugsen i fint samarbejde

Ildsjælen kaldet Mr. Bov IF er stadig i fuld gang, selvom han for nylig er blevet pensionist.

Finn Kristensen er det borgerlige navn, og der er vist ikke mange i Padborg og omegn, der ikke kender ham.

Efter 47 år i transportbranchen, hvor han startede som lærling, blev disponent og senere direktør, sluttede han med begge ben på jorden.

“Der er koldt på toppen, så jeg endte hvor jeg følte mig bedst tilpas, nemlig sammen med kollegaer og kunder”. 

Bov IF håndbold

I snart 50 år har han været et kæmpe aktiv for Bov IF håndbold, og den 20. september 2022 kan han fejre sit 50 års jubilæum. Igennem årene har han selv været aktiv håndboldspiller og var i en enkelt pokalkamp også topscorer med hele 19 mål mod Agerskov. 

Udover det har han både været træner, holdleder, dommer og medlem af bestyrelsen – altså hele paletten rundt. Han er stadig at finde ved dommerbordet ved herrernes hjemmekampe, hvor han er fast tidtager

Padborg Vandrelaug

For 7 år siden stiftede Finn Kristensen Padborg Vandrelaug, hvor der hver søndag bliver arrangeret forskellige gåture rundt i hele lokalområde på en 8-10 km. Deltagerne mødes ved det gamle stadion i Padborg kl. 10.30, og hunde er selvfølgelig meget velkomne. På gåturene bliver der snakket godt, og omkring nytår arrangeres der en særlig tilrettelagt tur med champagne og fedtemadder. 

SuperBrugsens gåture

Hver fredag arrangerer Finn i samarbejde med SuperBrugsen i Padborg en såkaldt “hygge-gå-tur”. Turene starter kl. 14 fra SuperBrugsens parkeringsplads, og man går en mindre tur på små 3-4 km i et hyggeligt gå-tempo. Efter turen uddeles der rabatkuponer til deltagerne til køb af varer i SuperBrugsen. Alle kan deltage og alle er velkomne.

Bov CC

Finn Kristensen var mange år formand i den lokale cykelklub Bov CC og primusmotor for Danmarks største cykelløb Bov-løbet. Han er stadig aktiv i motionsafdelingen, hvor han cykler med hver mandag og onsdag hen over sommeren. Det bliver til rundt regnet  5.000 km om året. Herudover sad han i 2 år i bestyrelsen for Danmarks Cyklistforbund.

Rønshave Plejehjem

Beboerne på Rønshave Plejehjem nyder også godt af Finn Kristensen. Han er frivillig hjælper, når der mangler hænder og går gerne catwalk til de årlige modeshows.

Padborg Torvecenter

Da der blev afholdt borgermøde omkring Padborg Torvecenter blev der nedsat en styregruppe. Her blev der valgt en formand og det blev Finn Kristensen. 

Styregruppen vedligeholder området og kommer med gode idéer til nytænkning og udsmykninger. 

I 2022 er der planlagt at opsætte lakerede cykelhjul i flotte farver, når Tour de France kommer til Danmark. Herudover har der været hængt farvede paraplyer op, hjerter i forbindelse med Valentinsdag og for nyligt blev der plantet fine kasser til. 

Padborg Friluftsscene

De hyggelige musikalske koncerter på Padborg Friluftsscene kan ikke stables på benene uden frivillig arbejdsindsats. Her stiller Finn Kristensen gerne op og hjælper med borde, stole og bænke. Under koncerterne er han grillmester med stor succes. 

Natteravnene

I sin tid var Finn med til at starte Natteravnene op i Aabenraa Kommune. Han fik endda gennemført et lignende projekt i Tyskland, og i bl.a. Bremen er det blevet en kæmpe succes.

Ældre Sagen Bov

Finn Kristensen er naturligvis også aktiv i Ældre Sagen Bov. Hver anden tirsdag hjælper han de ældre med at handle ind i SuperBrugsen, hvor de efterfølgende nyder en kop kaffe sammen. De får selvfølgelig en god snak om løst og fast samtidigt.

I samme regi har han startet en elcykelklub. Her bliver der cyklet mange kilometer rundt i omegnen. Deltagerne kommer steder, de aldrig før har set, selvom de har boet hele deres liv i kommunen. Det er blevet en kæmpe succes, og omkring 30 medlemmer af Ældre Sagen mødes hver onsdag kl. 10 ved Grænsehallerne i Kruså med deres elcykler. 

Julen i Padborg

Et nyt initiativ med juletræ i Gendarmhaven fik også hjælp af Finn Kristensen. Her søgte han om de nødvendige tilladelser, var med til at sætte det op og pynte det. 

Og hvem mon gemmer sig bag skægget og julemandstøjet i hele julemåneden?

Efterlønner

Den 1. august 2020 gik Finn Kristensen på efterløn. Han har ikke kedet sig en eneste dag og kan slet ikke forstå, at han har haft tid til at arbejde førhen. 

Ved siden af alle de frivillige ting passer han hus, have, sin mors have, nyder familielivet med børn og børnebørn, og så elsker han at have glade og tilfredse mennesker omkring. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.