Edmund Mogensen drev i mange år en gård i Rønshoved og var i 12 år byrådsmedlem i Bov Kommune.

Fem skarpe til Edmund Mogensen

Navn: Edmund Mogensen.
Alder: 74 år.
Bopæl: Hokkerup.
Beskæftigelse: Kommende præsident for Padborg-Kruså Rotary Klub.
Gift og har 2 døtre.

Er du endt dér, hvor du gerne vil være?

“Ja, helt bestemt. Jeg er uddannet landmand og har drevet landbrug hele mit liv. Det har været spændende med store udfordringer og omvæltninger. Jeg er startet med håndkraft og endte med store landbrugsmaskiner.

Jeg har endvidere siddet i byrådet i 12 år og har haft en masse forskellige bestyrelsesposter. Det har været et spændende liv med masser af gode diskussioner. 

I dag bor jeg sammen med min kone på et mindre landsted midt i naturen ved Hokkerup. Jeg nyder skoven, hvor jeg går lange ture, og i stedet for at gå i motionscenter kløver jeg træ. Jeg dyrker stadig lidt landbrug og går på jagt. Jeg er tillige rotarianer.

Jeg har et aktivt og virksomt liv, som jeg er meget glad for.”

Hvad har været din bedste ferie?

“Vi har haft mange gode ferie, men jeg husker én bestemt. Vi skulle med nogle venner til Bad Gastein i Østrig en sommer. Her havde vi lånt en lejlighed, der normalt blev brugt til skiturister. Lejligheden skulle være nyistandsat, men da vi ankom, stod alle møblerne midt på gulvet, og der var ingen strøm. Det viste sig, at der ikke var blevet betalt for strømmen, og derfor heller ikke malet. Udlejer boede i Danmark og havde overført pengene, men det var glippet. Pengene blev igen overført, men i Østrig går det ikke så stærkt, så vi fik først strøm den sidste dag.

Alligevel havde vi en skøn uge. Vi købte stearinlys og lommelygter og kogte vand på en grill til morgenkaffen. Om aftenen gik vi ud at spise. Vi tog skiliften op i området og vandrede en 3-4 timer ned igen. Det var en fantastisk oplevelse – selv uden strøm.”

Husker du jeres bryllupsdag?

“Vi blev gift den 12. december, så det kan jeg nemt huske. Men da det er midt i jagtsæsonen, er det ikke altid, jeg lige får købt blomster. Vi har gerne et par venner til middag om aftenen. I år har vi været gift i 50 år og kan fejre guldbryllup.”

Har du nogen traditioner?

“Vi har et dejligt familieliv med vores 2 døtre, svigersønner og 4 børnebørn. Både min kone og jeg har også begge en del søskende, så hvert 3. år samler vi alle vores familiemedlemmer og holder julefrokost. Vi er efterhånden blevet omkring 30 personer.  Hvert år til påske nøjes vi med at invitere vores egne, så der er vi blot 8 gæster til påskefrokosten.”

Har du husdyr eller kæledyr?

“Vi har altid haft hund – en labrador. Den var dog mere en brugshund end et kæledyr og var både vagt- og jagthund. Den gik altid løs udenfor og havde sin kurv i baggangen. 

I dag har jeg ca. 15 stk. kødkvæg, der passer arealerne. De bliver løbende slagtet, og herudover har jeg også lidt hesteopdræt. 

Vi har ikke længere hund, men passer til gengæld tit vores barnebarns.” ■