Tømrermester Mikael Ebbesen har en passion for træfaget. Foto af Esben Cronbach

Fællesskab er vejen frem for Mikael Ebbesen

“Jeg er lederen, men intet ville hænge sammen uden sammenholdet,” siger Mikael Ebbesen, der tror på, at fællesskabet er vejen frem for firmaet.

Han påpeger, at det er lidt af en tradition i tømrerfaget, at man holder tidligt fri om fredagen, da man på denne måde får en lidt længere weekend end ellers.

“Vi er færdige kl. 12:15 om fredagen, men så tager vi jo gerne snak om, hvad vi skal lave i weekenden, så vi får ugen rundet godt af,” siger Mikael Ebbesen.

Når holdet møder på arbejde igen om mandagen, bliver weekendens oplevelser drøftet over en kop kaffe, hvorefter Mikael Ebbesen deler opgaverne ud.

Det, at arbejde med træ, falder Mikael Ebbesen helt naturligt:

“Jeg er vokset op med det, og hjalp min far, da jeg var mindre,” siger Mikael Ebbesen.

Det har ikke altid været planen at han skulle overtage firmaet, men i sidste ende er æblet ikke faldet langt fra stammen.

Mikael Ebbesen og faren Keld Ebbesen har altid haft et godt forhold – hvilket til dels kan skyldes den fælles passion for træfaget:

“Ved maden snakkede min far og jeg om arbejde. Han har været min sparringspartner og den person, jeg kunne med om ting, jeg ikke lige kunne drøfte med for eksempel mine medarbejdere”, siger Mikael Ebbesen.

Hjemmefronten

På hjemmefronten har Mikael tre børn med sin kone, Camilla Ebbesen.

Han forsøger, at få tid til det hele, men nogle gange må arbejdet tages med hjem. Der bliver arbejdet med træ om dagen, så det administrative kan blive ordnet senere.

“Det sker da, at jeg sidder en søndag og laver alt det administrative. Men det skal jo også ordnes – hvis ikke regningerne sendes ud, nytter det jo ikke meget,” siger Mikael Ebbesen med et smil. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Foto af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72