En af drivkræfterne bag Fårhus Byfest er Paul Reinhardt, som er glad for, at der kommer over 100 gymnaster giver opvisning på festpladsen.

Fårhus flytter byfest til uge 24

Fårhus har i mange år holdt deres byfest i uge 21, hvor de kæmpede imod Jelling Festival og Tinglev Ringridning. Det betød, at efterskolerne ikke kunne stille hold til gymnastikopvisning og der kom få ryttere.

“Prikken på i‘et var, at sidste år havde vi en kanon succes i teltet med orkesteret Yo-Yo. Dem ville vi gerne have til at spille igen, og de kunne kun en eneste weekend – nemlig lørdag i uge 24. Derfor besluttede vi at flytte vores byfest”, fortæller Paul Reinhardt, som er en af mange bag byfesten i Fårhus.

Flytningen betyder, at der i år kommer over 100 gymnaster og giver opvisning på festpladsen. Ringridningen blev afholdt for sig selv for et par uger siden.

“Vi var den første og den eneste ringridning i hele Danmark den weekend. Det betød, at vi havde dobbelt så mange ryttere som førhen. Det er bestemt ikke hverdagskost. Tværtimod. Alle oplever faldende rytterantal. Desværre var der ikke så mange tilskuere, fordi den ikke blev afholdt i forbindelse med byfesten”, fortæller Paul Reinhardt og tilføjer, at han er glad for, at det er lykkedes for Bov Ringridning at fortsætte. Selvfølgelig synes han det er brandærgerligt, at de to byfester nu tørner sammen. 

“Det var et uheldigt sammentræf. Da vi erfarede, at Bov Byfest blev aktuel i år, var vores planlægning så langt fremme, at vi ikke kunne ændre datoen. Vores to programmer er forskellige, og vi har en del nye tiltag i år med bl.a. vinsmagning og knallertringridning samt skatspil. Desuden er vi meget glade for at gymnastikopvisningen vender tilbage”, bedyrer Paul Reinhardt. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.