Daniel Staugaard er den liberale stemme i Sønderborg Byråd. Arkivfoto

Daniel Staugaard er den liberale stemme i Sønderborg Byråd. Arkivfoto

En travl mand fylder 40 år

Byrådsmedlem Daniel Staugaard (V) fra Egernsund fylder tirsdag den 4. januar 40 år.

Det er en travl mand, der runder et skarpt hjørne. Projektleder, byrådsmedlem, familiefar til to, ivrig jæger og naturelsker. Der er mange titler, fødselaren kan pynte sig med.

Én af de titler han er mest stolt af, er at være familiefar. Daniel Staugaard har to børn på 3 år og 12 år og han vil helst ikke undvære et måltid hjemme ved familien. Og det vil familien heller ikke, fordi det er Daniel der står i køkkenet og tryller maden på bordet næsten hver dag.

“Det er en balancegang at få hverdagen til at gå op med politiske møder efter arbejdstiden. Det lykkedes ikke altid,” siger Daniel om den travle hverdag.

Politisk erfaring

Selvom Daniel Staugaard er én af de yngste politikere i Sønderborg Byråd, har han allerede en lang politisk karriere bag sig. 

Siden han startede i Venstres Ungdom for 14 år siden, har han både været både formand for VU i Sønderborg og formand for Venstres kommuneforening.

Desuden har han været medlem af Venstres hovedbestyrelse, sat sit præg på Venstres fremtid i Venstres udviklingsudvalg og starter efter et flot genvalg sin anden byrådsperiode i Sønderborg Kommune.

“Det har givet mig utrolig meget indsigt at være så tæt på maskinrummet i Venstre og gør, at jeg i dag har en god forbindelse til Christiansborg,” siger fødselaren.

Det frie valg

De dybe rødder i Venstres værdier, afspejler sig også i de lokale sager, Daniel Staugaard kæmper for. Ikke mindst når det gælder det frie valg på ældreområdet eller kampen mod lukningen af Dalsmark Plejecenter.

“Venstre og jeg vil altid stå på mål for det frie valg. Især når en socialdemokratisk borgmester prøver at kommunalisere velfungerende og vellidte private aktører på området.

Daniel Staugaard er født og opvokset i Vester Sottrup og er gift med Lene, der arbejder på Bund deutscher Nordsleswiger i Aabenraa.

Datteren på tre år spiller håndbold i Gråsten og sønnen på 12 år spiller fodbold i Dybbøl. 

Jyllands-siden af Sønderborg Kommune kalder han for sin hjemmebane.

“Jeg ved hvad der rør sig på fastlandet og her er der rigeligt med lokale sager, jeg kan tage fat på og kæmpe for,” fortæller den lokale politiker.

Selvom der både skal passes et fuldtidsjob, et byrådsarbejde og en familie med børn, forsøger Daniel Staugaard altid at følge med i det lokale liv. Om det er med en øl i hånden på ét af Gråstens beværtninger, en pølse fra grillen til ringridning eller med nyt nips til hjemmet fra det lokale loppemarked.

“Jeg har altid et åbent øre og lytter gerne til de lokale problemstillinger. Så vil jeg gøre mit for at rykke på dem,” uddyber han.

Kalenderen plejer at være fyldt til bristepunktet for den travle Daniel Staugaard. Desværre må festlighederne i anledning af hans runde fødselsdag udskydes grundet corona-situationen. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.