Årets egnsspil hedder Enkeland, som opføres på Cathrinesminde Teglværk.

Egnsspil om Enkeland på Cathrinesminde Teglværk

På Cathrinesmindes Teglværksmuseum opføres 15.-18. juni et udendørs egnsspil, som hedder “Enkeland”.

Der har i de senere år været tradition for, at Cathrinesminde Teglværk opfører et udendørs egnsspil med udgangspunkt i situationen omkring Cathrinesminde Teglværk under 1. Verdenskrig.

Egnsspillet handler om livet på egnen, mens de fleste af mændene er i krig.

25 skuespillere

Der er allerede blevet prøvet i flere uger. Spillet tager udgangspunkt i romanen ”Enkeland” af forfatteren Karsten Skov, som blev udgivet i 2018 og modtog stor ros fra anmelderne. 

Vi befinder os på Broagerland omkring teglværkerne og følger hverdagen under 1. Verdenskrig, hvor over 30.000 sønderjyske mænd var indkald til krigen.

I de halvanden time forestillingen varer, vil 25 voksne skuespillere og enkelte børn skildre livet ved fronten og livet i landsbyen med særlig vægt på kvindernes hårde liv derhjemme og den samfundsmæssige udvikling, som kvindernes daglige kamp for overlevelse førte med sig.

Skuespillerne har et ukuelige gå-på-mod og prøvearbejdet skrider godt fremad, så instruktør Kristian Hald er sikker på, at årets teglværksspil bliver en succes og at publikum har noget at glæde sig til. 

Der er mange ting at holde styr på og alle arbejder på fuldt tryk for at få både scene og kostumer færdige til tiden.

Billetkøb

Der er forestillinger dagligt fra den 15. til den 18. juni kl. 19.30 og en enkelt eftermiddagsforestilling den 18. juni kl. 15.00. 

Der kan allerede nu købes billetter på www.cm-venner.dk eller ved telefonisk henvendelse til Carsten Hauerberg på tlf. 2018 6872

Ud over de mange lokale kræfter der er involveret i gennemførelsen af projektet, har det også nydt økonomisk støtte fra en lang række lokale virksomheder og fonde, som kan ses på hjemmesiden cm-venner.dk ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.