Appetitten på livet og snapsen fra Anderson fejlede ikke noget hos 80 års jubilarerne.

Egernsund seniorer rundede de 80 år med kniv og gaffel

Frokostplatten med sild, rejer, fiskefilet, roastbeef, steg og ost var fra SuperBrugsen i Broager, og musikken blev leveret af Flemming Marschall, da Egernsund Seniorer holdt 80 års jubilæum i kulturhuset i den gamle skole.

Appetitten fejlede ikke noget, og snapsen fra norske Anderson gik rundt mere end én gang under det solide måltid.

Formand Kaj Andersen fortalte om seniorernes mange navne gennem årene: Alders- og Invalideforeningen Egernsund, Pensionist­foreningen Egernsund og i dag Egernsund Seniorer. Der er 147 medlemmer, og det er ret stabilt. Ved 50 års jubilæet var medlemstallet 150.

For at der ikke skulle være nogen slinger i valsen i det historiske var samtlige protokoller og regnskaber lagt frem til fri beskuelse, hvis nogen skulle have lyst til at læse skråskrift printet i blæk i 60erne og 70erne. 

Gamle protokoller

Foreningens medlemmer spiller minigolf, går til lottospil og deltager i sangcaféer. Protokollerne vidner om mange forskellige aktiviteter gennem årtierne: udflugter til Skamlingsbanken, årsmøde på Nyborg Strand, ture i omegnene altid med noget godt at spise og som minimum kaffe og kage til og så selvfølgelig hygge med de jævnaldrende.

“Vi er stadig en meget aktiv forening, men det kræver også sit at holde det hele i gang. Nogle arrangementer laver vi i samarbejde med naboforeningerne,” fortæller formand Kaj Andersen, der er en årsunge på 74 år i den jubilerende forening.

Medlemmerne er mellem 60 og 90 med de fleste i 70-80 års alderen. 

I alt 60 medlemmer var mødt op til jubilæumsfesten. De tog for sig af retterne med god appetit og højt humør. Seniorerne er en medlemsstærk forening i Sundbyen. Mange ægtepar er medlem af foreningen og snakker om gamle dage og hvad, der sker i bysamfundet, når de mødes. Det er stadig populært at bo i Egernsund, ikke mindst fordi der er god udsigt over vandet fra mange af husene.

“Jeg flyttede hertil fra Kværs for 26 år siden for at komme ud til vandet. Da jeg var på kroen, fik jeg at vide, jeg ikke var ægte egernsunder. Det gør heller ikke noget, sagde jeg, for jeg ønsker ikke at være så sær som dem,” fortalte Hans Petersen over en snaps.

Flittige sjæle

Han har været ansat i byggefirmaet Rudebeck og bygget haller, huse og skoler i stor stil ikke mindst syd for grænsen. Nu er han pensionist og selvfølgelig medlem af Egernsund Seniorer, selv om han kun har været i byen i så kort tid.

Næstformand Berit Møller takkede de flittige sjæle i bestyrelsen for altid at pynte og dække op og gøre det hyggeligt for medlemmerne. De sang en pensionistudgave af Jens Vejmand.

Ja, vente, vente, vente –
Det hørte vi så tit,
da vi for nyttig gerning
i løn fik alt for lidt.

Og nu, da vi er gamle,
den samme trøst vi får.
“Nu kan I bare vente,
til I er hundred år.”

Den er fra Folke­pensio­nisternes Sangbog 1957 med en evig gyldig tekst. ■

Kaj Andersen er formand for Egernsund Seniorer, som forleden holdt 80 års jubilæumsfest

blank

Bestyrelsen består af fra venstre sekretær Else Clausen, formand Kaj Andersen, Bodil Hansen, Gerda Christensen og næstformand Berit Møller.

blank

Formand Kaj Andersen og sekretær Else Clausen.

blank

Underholdningen til 80 års jubilæet blev leveret af Flemming Marschall fra Alnor. 

blank

Hans Petersen har kun boet i Kværs i 26 år og er derfor ikke ægte egernsunder, men han er selvfølgelig medlem af Egernsund Seniorer.

blank

Protokollen er ført med sirlig skrift i blæk gennem årtierne

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.