Egernsundbroen bliver ikke spærret efter lokal modstand.

Arkivfoto

Egernsund Borgerforening stopper spærring

Da Sønderborg Kommune annoncerede, at Egernsundbroen skulle lukkes for biltrafik i 12 dage på grund af udskiftning af fuger, gjorde Egernsund Borgerforening modstand og fik aflyst spærringen.

“12 dages lukning af vores trafikale hovedpulsåre er en helt og igennem uacceptabel indgriben i vores hverdag.” Det var én af sætningerne i den mail, som Egernsund Borgerforening sendte til Teknik- og Miljøudvalget (TMU) og direktøren i teknisk forvaltning i Sønderborg Kommune.

Ikke gennemtænkt

Beslutningen om at lukke Egernsundbroen blev truffet for et år siden og forleden meddelt med mindre end 3 hverdages varsel.

“Det er en håbløs beslutning. Jeg er sikker på, det ikke var tænkt igennem af udvalget,” siger formand i Egernsund Borgerforening, Tove Hagenau.

Og derfor gjorde Egernsund Borgerforening politikeren opmærksomme på de konsekvenser, det ville have for borgerne i lokalområdet. Med børn i skoler og institution og arbejdspladser på hver side af broen vil omvejen fra 1,5km til 18 km få stor påvirkning for familielivet.

“Den typiske familie med to forældre på arbejde og to børn i institution kan regne med at tilbringe knap 1,5 time mere i bil hver dag,” skrev borgerforeningen.

Spareøvelse

Derudover viste det sig, at beslutningen blev truffet for at opnå en besparelse på 150.000 kr. Det er nemlig differencen til at gennemføre reparationsarbejdet samtidig med at holde to spor åben på broen og derfor undgå en spærring.

“Vores vurdering er at merudgiften i kommunen for øget flextrafik, hjemmeplejen der ikke kan overholde tidsplanen mm. vil overstige de 150.000 kr. der kunne spares,” fortæller Tove Hagenau om det forkerte beslutningsgrundlag.

Lokal opbakning

Byrådsmedlem Daniel Staugaard (V), der selv er bosat i Egernsund, reagerede hurtig, da han blev opmærksom på udfordringen og opfordrede forvaltningen til at finde et alternativ.

“Det her er et tydeligt eksempel på, at man skal huske at tænke på borgerne først i stedet for hvad der er nemmest for systemet. Jeg er glad for at henvendelserne til kommunen gjorde, at der blev fundet en hurtig løsning,” siger Daniel Staugaard om processen.

Også uddeler Jesper Thomsen, SuperBrugsen i Gråsten, er glad for, at Egernsundbroen ikke blev spærret.

“En total brolukning ville koste SuperBrugsen én million kroner i tabt omsætning”, siger Jesper Thomsen.

Under to døgn efter annonceringen af spærringen, kunne Sønderborg Kommune meddele at broen ikke bliver spærret og reparationen af fugerne vil blive gennemført med to spor farbare under hele arbejdet.

Arbejdet står på fra mandag den 7. september og tre uger frem. ■

Byrådsmedlem Daniel Staugaard (V). Arkivfoto

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83