Artikelbeskrivelse

Diamantbryllup i Padborg

Af Ditte Vennits Nielsen

Aase og Aage Petersen, Padborg, kan torsdag d. 1. december fejre diamantbryllup.
De er et kendt og afholdt par i bybilledet.
Venligheden og kærligheden lyser ud af Aase og Aage, mens de sidder i sofaen og holder om hinanden. De har kendt hinanden i lidt over 60 år, for der gik ikke langt tid efter de havde mødt hinanden på en håndboldbane i Vemb i det nordlige Vestjylland inden de blev kærester. .
De valgte at flytte til Sønderjylland, da Aage Petersen er født og opvokset i Hellevad.
Den 31. oktober 1956 så de på en gård i Vesterbæk, og dagen efter overtog de den og 1 måned senere blev de gift, for man kunne jo ikke leve på polsk mente deres familier.
De drev herefter landbrug i over 20 år med grise, køer, gæs og kyllinger, og Aase var ved siden af et meget ihærdigt have-menneske. I 14 år var hun aktiv i Padborg Have forenings bestyrelse, og hun har herigennem faktisk snakket rigtigt meget med Søren Ryge.
Efter de solgte gården, besluttede de at flytte til byen og byggede hus på Hanvedsgade i Bov, hvor Aase selv anlagde hele haven.
Vagtmand
Aage blev vagtmand og blev kendt i hele området som ”Aage Vagtmand”. Aase fulgte lidt i Aages fodspor og fik job som nattevagt på det daværende Esso, men efter 4 ½ år fik hun pølse- og kaffebar på Lemans plads.
Desværre måtte hun stoppe, da hun fik dårlig ryg og gik på førtidspension. Aage blev som vagtmand til sin pension.
I de senere år har parret haft en andelsbolig på Sønderløkke, og her trives de godt med den nye skole som nabo.
De stiller gerne på skolen, når de bliver indbudt til forskellige arrangementer i det omfang Aases sygdom tillader. Aase lider af spinal stenose og må slappe meget af, er på morfin og går til genoptræning, så desværre er deres have i dag anlagt, så den egentligt passer sig selv.
I ægteskabet er der 3 børn og 5 børnebørn. Deres store dag fejres med fest på Bov Kro.