Daniel Staugaard (V) Ingrid Johannsen (V) Kristian Bonefeld (V)

Daniel Staugaard (V), Ingrid Johannsen (V) og Kristian Bonefeld (V)

Det politiske puslespil mangler kun de røde brikker

Kabalen er ved at gå op i en byrådskonstituering, der giver vægtige poster til samtlige seks partier i byrådet, så nogen kan være mere end godt tilfredse, mens andre har måttet holde sig tilbage, for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Venstres fordeling af poster er nu faldet på plads.

Daniel Staugaard fra Egernsund bliver næstformand i natur-, klima og miljøudvalget, hvor Enhedslistens nyvalgte Asger Romme Andersen bliver formand. Daniel Staugaard bliver også medlem af bæredygtigheds- og landdistriktsudvalget og af Sønderborg Forsyning.

Kristian Bonefeld fra Vester Sottrup bliver næstformand i arbejdsmarkedsudvalget, der får en rød formand. Desuden bliver den nyvalgte Venstremand medlem af natur-, miljø og klimaudvalget. 

Landmanden og økonomen gik til valg på et opgør med systemtænkningen og har i øvrigt selv i perioder været ansat i Sønderborg kommune.

Erhvervsmanden Erik Krogh fra Broager bliver medlem af teknik-, by- og boligudvalget, bæredygtigheds- og landdistriktsudvalget, børne- og uddannelsesudvalget og bliver partiets ordfører for landdistrikter.

Blå blok

Nyvalgte Ingrid Johannsen (V) fra Gråsten får sæde i erhvervsudvalget, børn- og ungeudvalget samt i Vækstrådet.

Stemmeslugeren Kjeld Stærk fra Sønderborg bliver formand for erhvervsudvalget og Thomas Worm fra Sydals næstformand i kultur-, idræts- og medborgerskabsudvalget, hvor Slesvigsk Partis Christel Leiendecker bliver formand.

Stemmesluger og borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby bliver viceborgmester og formand for Sønderborg Forsyning.

For at gøre alle i blå blok valgforbundet glade og tilfredse bliver Stefan Lydal, Dansk Folkeparti, formand for social- og ældreudvalget, og Nye Borgerliges Bo Kleis Christensen bliver næstformand i sundhedsudvalget. Slesvigsk Partis Stephan Kleinschmidt bliver 1. viceborgmester.

“Jeg synes, alle kan være tilfredse. Der er taget og givet. Jeg er i udvalg, hvor klimadagsordenen spiller en stor rolle. Det er jeg glad for. Det kommer til at fylde meget i den kommende periode. Vi har givet plads til de partier, vi var i valgforbund med. Jeg synes, fordelingen af poster i Venstre afspejler de kompetencer, folk har, og hvad de arbejder med. Det er ikke altid, man kan sige det. Jeg kender ingen, der er voldsomt utilfredse med konstitueringen. Der er nikket hele vejen rundt om bordet. Der er både plads til, at vi bliver en del af en bred aftale, samtidig med vi kan ytre os som selvstændige partier og byrådsmedlemmer,” siger Daniel Staugaard om konstitueringen.

Socialdemokratiet har ikke fordelingen af poster helt på plads endnu. 

Borgmester Erik Lauritzen er ved at lægge en svær kabale, hvor han udelukkende har røde kort på hånden. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.