Artikelbeskrivelse

Det er en dyb passion, der driver værket

Af Pernille Kjeldtoft Hansen
I Bov IF Fodbold går man i disse tider og drømmer store drømme. Får at følge med tidens trend inden for fodboldens verden må Bov IF Fodbold forny sig, og det skal ske i form af en kunstgræsbane.
Men store drømme er bekendt dyre, og til en kunststofbane med alt inkluderet skal der bruges i omegnen af 4 millioner kroner og derefter op mod 50.000 kr. årligt i vedligeholdelse. Til gengæld giver en sådan bane helt nye muligheder for klubbens 18 fodboldhold, og den vil betyde, at de mellem 450 og 500 fodboldspillere i Bov IF i fremtiden lettere vil kunne dyrke deres sport om vinteren. Formand for Bov IF Fodbold Frank Thietje er overbevidst om, at en kunstgræsbane vil kunne få stor positiv betydning for klubbens fremtid, i en for foreningslivet ellers svær tid.
Et økonomisk puslespil
At samle 4 millioner kroner ind til et lokalt projekt er imidlertid ingen let opgave, men med et ’Kunstgræsudvalg’ bestående af nogle af foreningslivet absolutte ildsjæle, er Frank Thietje ikke i tvivl om, at kunstgræsbanen allersenest står færdig i efteråret 2017. Dét efterlader ham selv og medudvalgsmedlemmerne Søren Johannsen, Lars Sandholdt, Folke Kryger og repræsentanter fra Grænse­hallerne 2 år til at fuldføre opgaven, og med et bidrag fra Bov IF Fodbold på 250.000 kr., 500.000 kr. fra Aabenraa kommune og 136.000 kr. fra en nedlagt Bov IF-fond, er indsamlingen skudt godt i gang. De resterende ca. 3,1 million kr. håber udvalget på at kunne indsamle gennem private donationer, firmadonationer fra lokale virksomheder og tilskud fra søgte fonde. Til dét skal der oprettes et anlægs- og et driftsselskab, og så skal der tænkes kreativt for at få donationerne i hus fra diverse fonde. Endvidere appellerer Frank Thietje til lokalbefolkningen om at bakke op om projektet igennem donationer fra 250 kr., og idet indsamlingen sker gennem DBU’s hjemmeside, er gavedonationen skattefradragsberettiget.
En velkendt ildsjæl
Det er ingen overraskelse, at Frank Thietje er én af de frivillige, der står bag kunst­bane­projektet ved Grænse­hallerne i Kruså. Med sit nu 4 årige formandskab i Bov IF Fodbold, sin plads i bestyrelsen i Bov Lokal­råd og sit tidligere engagement som kasserer hos de Blå Spejdere i Pad­borg er han en velkendt herre i foreningslivet, og ved siden af sit job som speditør hos Viking i Pad­borg, har han mange bolde i luften. Med en travl hverdag er det godt at have støtte i hjemmet, og heldigvis finder Frank Thietje stor forståelse hos sin hustru og sine nu udeboende døtre, som også selv er dybt involveret i det lokale foreningsliv. ’Foreningsmennesker’ er udtrykket han bruger til at beskrive sig selv og sin familie, og når man hører om det store arbejde Frank Thietje udfører, kan man sagtens forstå hvorfor.
En dygtig all-around spiller
Det store engagement, som den lokale ildsjæl ligger i bl.a. Bov IF Fodbold, bunder i en stor personlig passion for sporten og egnen. Selv har han nemlig trådt sine barnesko på grøntsværen i grænselandet, og i ungdomsårene har han brugt meget tid på banerne ved grænsehallen. Siden 1972 har han været en del af Bov IF Fodbold, og i dag 42 år senere, er han stadig aktivt medlem som kantspiller på oldboysholdet Superveteranerne.
Det er med ægte midt­bane­mentalitet at Frank Thietje går til fodbold­spillet, foreningsopgaverne og nu også kunst­græsbane­projektet. Dét betyder kreative tankegange, hurtige beslutninger og utroligt engagement, og dét skaber i sidste ende gode resultater. Men det er ikke kun som kantspiller Frank Thietje føler sig hjemme, og faktisk beskriver han sig selv, som en ’’all around’’ spiller. Han jagter mål som en angriber, er fleksibel som en midtbanespiller, og støtter op om sit bagland som en forsvarsspiller. Det giver sig også til udtryk uden for banen, når han jagter sponsorarter til klubben, lynhurtigt besvarer på mails og opkald vedrørende fodboldforeningen, står på sidelinjen til ungdomsholdenes kampe, giver en hånd med som hjælpetræner for de yngre og endda griller pølser og sælger sodavand, hvis ingen andre melder sig.
De timer, som Frank Thietje hver dag bruger på Bov IF Fodbold, mener han selv er godt givet ud, og når det er passion der driver værket for et foreningsmenneske som ham selv, er det ingen byrde.
At have mange bolde i luften er en væsentlig del af fodboldverdenen, og at kunne drømme stort, er en nødvendighed for en ægte fodboldspiller. Derfor er det ingen overraskelse, at Frank Thietje med hjælp fra kunstgræsudvalget nu har sparket gang i et nyt projekt for Bov IF, og med en passion som deres, er der ingen tvivl om, at det nok skal lykkes dem, at få samlet de mange penge sammen. 
Frank Thietje