Formand for Gråsten Boldklub, Mogens Hansen

Corona får langvarige konsekvenser for GB

Coronakrisen betyder, at Gråsten Boldklub muligvis skal bruge flere år på at komme sig helt over krisen.

“Sæsonstarten for fodboldklubber i hele landet er endnu engang blevet udskudt. Efter statsministerens udmelding mandag den 6. april står det klart, at sæsonen først kan skydes i gang den 16. maj”, siger Mogens Hansen, der er formand for Gråsten Boldklub.

“Men 16. maj er absolut sidste udkald for denne sæson. Hvis den ikke når i gang dér, vil sæsonen ikke kunne afvikles. Den vil derfor helt blive aflyst, hvis det når så vidt”, fastslår Mogens Hansen. 

Cup er aflyst

DBU anbefaler, at klubberne fortsat opkræver kontingent, så de kan klare sig igennem den næste tid. Mogens Hansen og GB håber, at der vil komme støtte i form af betalte kontingenter, men kræver ikke, at årets kontingent betales på nuværende tidspunkt.

“Vi kan jo ikke forlange, at de betaler. Vi kan ikke forlange penge for noget, vi ikke giver. Vi sender regninger ud og håber, at nogle betaler,” siger Mogens Hansen. 

Klubben viser på den måde forståelse for, at der kan være nogle af klubbens spillere eller forældre, der ikke har midler til at finansiere medlemskabet på grund af den nuværende situation.

Allerede nu står det klart, at Sønderjyllands Cup ikke bliver afholdt i år, da forbuddet mod større forsamlinger vil forblive gældende til og med august. 

Det betyder også, at GB vil miste de betydelige indtægter klubben hvert år får gennem turneringen. 

Normalt giver GB tilskud til de børn, der skal til turneringer rundt i landet med GB. På grund af Coronakrisen kan dette tilskud muligvis ikke finansieres i de kommende år. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72