22-årige Christoffer Adsersen har spillet håndbold siden han var 6 år i Bov IF. I dag står han i målet for den danske håndboldklub i Flensborg. De spiller i øjeblikket i 3. liga. Målet er, at han med tiden kommer til at leve af at spille håndbold

Christoffer Adsersen har store håndboldambitioner

22-årige Christoffer Adsersen fra Bov lever og ånder for håndbold.

Det har han gjort, siden han var 6 år gammel.

“Jeg begyndte med at spille håndbold i Bov IF. Dengang var det Laila Gori Jessen, der trænede os. Holdet over os manglede en målmand. Derfor stillede jeg mig bare ind i målet. Der har jeg stort set stået lige siden”, siger den godt 193 cm høje unge mand, der er født og opvokset i Bov. 

Håndbold har lige siden fyldt det meste af hans liv. Ungdomsårene foregik i Bov IF med stor entusiasme og masser af successer. 

“Vi vandt vores puljer og spillede med til Jysk-Fynsk mesterskab. Holdet var også altid med til Morsøcup, hvor vi oftest endte i finalen. Vi var et godt sammentømret hold”, fortæller Christoffer Adsersen, og der  var aldrig tvivl om, at det var ham, der var målmanden.

Som U14 spiller rykkede han til Sydstjernen i Aabenraa for at få hårdere modstand. 

Efter et år på Signe Efterskole i Løgumkloster med håndbold på skoleskemaet kom Christoffer Adsersen til Sønderborg. Her trænede han med SønderjyskEs ligatrup. Han var fast målmand på 2. holdet og nåede akkurat at komme med på ligaholdet, da covid-19 ramte og lukkede holdsporten.

“Heldigvis blev jeg kontaktet af DHK (dansk håndboldklub) Flensborg. De ville gerne have mig til Flensborg for at spille, og det har jeg gjort lige siden. Vi spiller i 3. liga”, fortæller Christoffer Adsersen, der har taget en kontoruddannelse i Aabenraa Kommune indenfor offentlig administration – for, som han siger:

“Jeg kan ikke leve helt af håndbolden”.

Håndbolddrømme

Christoffer Adsersen bor i dag i lejlighed i Flensborg. Han træner håndbold tre gange om ugen. Endvidere styrketræner han 2-3 gange om ugen i fitnesscenter.

Desuden får han speciel målmandstræning en gang om ugen. 

“Min drøm er helt klart at komme til at leve af at spille håndbold. Om jeg opnår det? – det tror jeg! Men heldet skal være med mig. Der skal være de rigtige øjne præcis den dag, hvor jeg toppræsterer”, smiler den kønne unge mand.

Christoffer Adsersen har netop fået fast stilling i Børn- og Kulturafdelingen i Tinglev. Han er ansat med den fleksibilitet, at der skal være tid til træning ved siden af. 

“Udover den faste træning skal jeg også have tid til løbeture og min egen ekstra træning. Der er nemlig meget stor fokus på fysikken, hvis man skal være elite håndboldspiller”, siger den talentfulde målmand. ■

blank

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.