Christa Hansen fylder 90 år

Af Ditte Vennits Nielsen
Christa Hansen, Kruså, fylder søndag den 21.januar 90 år.
”Jeg er så taknemmelig for livet og skønner på det hver dag”, smiler Christa Hansen, der fester med 41 gæster på Bov Kro.
Christa Hansen er glad og tilfreds med sit lange liv. Hun synes, hun har oplevet en masse skønne ting.
Siden 1965 har hun boet i Kruså. Hun stammer oprindeligt fra Skodsbøl ved Broager, hvor hun gik i skole og sluttede med en realeksamen fra Sønderborg Statsskole.
Herefter hun kom i lære i en manufakturhandel i Broager. Efter en kort tur til Salling i Aarhus kom hun til den store flotte og dengang kendte butik ”Peter Jessen” i Aabenraa, hvor hun mødte sin mand, der også var ekspedient. De nåede at være gift i 55 år.
Posthuset i Kruså
I 1965 fik Christas mand, Peter Christian Hansen, job i Kruså, og parret flyttede til grænsebyen.
I 1970 søgte Christa en ledig stilling på posthuset i Kruså som deltidsansat. Hun fik jobbet og blev på posthuset i 20 år.
Som 62-årig gik Christa Hansen på efterløn, men holder sig stadig i gang. Hun er frivillig kustode på Oldemorstoft. Hun har siden sit første år i Kruså været medlem af Kruså Husmoderforening. Desuden er hun aktiv i sit hjertebarn, Kræftens Bekæmpelse, hvor hun troligt hver gang, der er indsamling, går rundt med raslebøssen.
Christa Hansen bor alene og holder selv hus og have, dog med lidt hjælp til græsslåningen. Hun har de samme gode naboer i alle de 45 år, hun har boet i Kruså, og de hjælper også gerne til.
Christa Hansen har 2 døtre. Jette bor i Høje Tåstrup og Bente i Dybbøl. Et barnebarn bor på 4. år i USA og får til sommer en bachelor og er ved siden af en dygtig og ivrig golfspiller, som håber på at ende som professionel. Et andet barnebarn er lærer i Danmark.
”Tænk min datter ringer til mig hver aften efter jeg for 8 år siden blev alene”, siger en taknemmelig Christa Hansen.
”Jeg keder mig aldrig. Jeg elsker at læse og så rejser jeg af og til med menighedsrådet på deres udenlands ture”. ■

Christa Hansen var i 2o år ansat på postkontoret i Kruså.

Christa Hansen var i 2o år ansat på postkontoret i Kruså. Arkivfoto