57-årige Pia Hansen er udlært isenkræmmer, men overgik for et kvart århundrede siden til at sælge søm, skruer og malervarer i Bygma i Padborg, og det har hun ikke fortrudt.

57-årige Pia Hansen er udlært isenkræmmer, men overgik for et kvart århundrede siden til at sælge søm, skruer og malervarer i Bygma i Padborg, og det har hun ikke fortrudt.

Bygma 25 års jubilar kan lide samtalen over disken

57-årige Pia Hansens vej til Bygma i Padborg er gået over Imerco og Fakta, Sjælland og Fyn, inden hun landede med mand og børn i grænselandet. 

Tirsdag den 2. april fejrer hun 25 års jubilæum i byggeforretningen, som er hendes andet hjem og anden familie.

“Jeg kom til Sønderjylland som 18-årig og startede med at arbejde i Fakta i Padborg. Jeg blev headhuntet af Jensen Gaver, nu Imerco, i Padborg, hvor jeg kom i lære som isenkræmmer og lærte at sælge potter, gryder, pander og vaser. Senere skiftede jeg kort igen til Fakta, inden jeg blev spurgt, om jeg ikke kunne tænke mig at komme til Bygma. Det var rygtedes, at jeg godt kan lide at snakke med folk og er glad for kundekontakten,” fortæller en glad jubilar.

“Jeg spurgte mig selv, om jeg kunne finde ud af det med søm og skruer. Jeg blev ansat 1. april 1999. Hvad ved jeg om byggematerialer, tænkte jeg. Det var jo lidt noget andet end det, jeg var vant til,” siger Pia Hansen, der hurtigt kom efter det og ikke har fortrudt skiftet.

Gør-det-selv-folk

Bygma havde overtaget Jens Kocks byggeforretning. Alt flød i den første tid i butikken, hvor den nyansatte skulle finde hoved og hale i det hele.

“Det var svært i starten. Det var på alle måder ret grænseoverskridende. Jeg skulle jo kunne rådgive håndværkere og gør det selv folk. Sønderjyde er jeg jo heller ikke,” fortæller Pia Hansen, der i dag sælger malervarer, haveudstyr, byggematerialer og brændovne til søndejyder, tyskere og andet godtfolk.

“Tyskerne køber mange brændeovne. De kan godt lide den personlige betjening – at de kan komme ind og spørge om noget. Der er kommet et helt segment af gør det selv folk, og jeg skal hilse og sige, der er kvinderne kommet godt med,” fortæller Bygma jubilaren, der kan tale med alle.

“Der er aldrig to dage, der er ens. Det er ikke sikkert, man kommer til at lave det, man havde regnet med ved arbejdsdagens begyndelse. Vi hjælper hinanden. Det, den ene ikke ved, klarer den anden,” siger Pia Hansen, der er glad for sit job og ingen planer har om at stoppe.

“Jeg er tryghedsnarkoman. Jeg har tænkt mig at blive, hvor jeg er,” siger hun.

Hun stammer fra Sjælland og tog en tur over Fyn, før hun landede i det sønderjyske. Hun har to voksne sønner og sammen med sin ægtefælle Lars, der er sønderjyde, har hun Magnus på 16 år. Han går i øjeblikket på Sundeved Efterskole.

“Lars havde fitnesscentret, hvor jeg kom. Sådan mødte vi hinanden. I dag står han for træning af ældre mennesker både nord og syd for grænsen,” fortæller Pia Hansen, hvis fysiske aktivitet i dag mest består i at lufte hunden og servicere kunder i Bygmas store haller.

Hendes jubilæum fejres 2. april efter påske med 25 procent slagtilbud i Bygma på malervarer og andet brugbart til hus og hjem. Der er kaffe på kanden og rundstykker til kunderne i anledningen af souschefens kvarte århundrede i gør det selv folkets og håndværkernes tjeneste. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 26. marts 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.