Broager Sparekasse og Frøs Sparekasse får flere muskler ved at fusionere.

Broager Sparekasse og Frøs Sparekasse planlægger fusion

Broager Sparekasse og Frøs Sparekasse i Rødding har indgået en aftale om at søge en fusion.

De to sparekasser vil fusionere under det nye, fælles navn Sydjysk Sparekasse. Fusionen kræver dog godkendelse af begge repræsentantskaber og Finans­tilsynet, hvorefter fusionen forventes at være en realitet den 2. oktober 2023.

“Vi ønsker med fusionen at etablere en stærk lokal garantsparekasse, der ud over at levere professionel rådgivning og finansielle løsninger, bakker op om lokalsamfundet og bidrager til udvikling og vækst i Syd- og Sønderjylland. Derfor har bestyrelserne bag Broager Sparekasse og Frøs Sparekasse besluttet at indstille til, at sparekasserne indgår i en ligeværdig fusion,” siger bestyrelsesformand for Broager Sparekasse, Erik Johannsen.

Øgede krav til compliance, kapitalgrundlag, og sikring mod bl.a. hvidvask udfordrer mange pengeinstitutter. Broager Spare­kasse og Frøs Spare­kasse forener kræfterne for at stå bedre rustet til at leve op til nuværende og kommende krav.

Flere kræfter i syd

Broager Sparekasse har eksisteret i 178 år og Frøs Sparekasse i 151 år. De to garantsparekasser deler mange fælles træk og værdier som for eksempel lokal forankring, et godt sted at være, ordentlighed og stærke kompetencer.

”Vi er rigtig glade for muligheden for at kunne fusionere med Frøs Spare­kasse, da vi grundlæggende passer godt sammen. Sammen får vi flere kræfter i Sydjylland. Vi tager det bedste fra begge sparekasser med i Sydjysk Sparekasse til gavn for vores kunder og medarbejdere i et område, der strækker sig fra Esbjerg i vest, over Vejle i øst og ned til Sønderborg-området i syd,” siger adm. direktør for Broager Sparekasse, Lars B. Christensen. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.