En drivkraft bag Broager Private Børnehus’ håndtering af corona har været trygheden.

Broager Private Børnehus:

“Det skal ikke være et coronafængsel”

Mundbind og visir, der ellers er blevet hverdag i Danmark, er slet ikke i brug i Broager Private Børnehus.

Andre forholdsregler sikrer nemlig, at corona ikke finder sin vej til stedet.

I Broager Private Børnehus er der ingen barriere mellem pædagogernes og børnenes smil. Broager Private Børnehus har nemlig overflødiggjort de visirer, der er blevet hverdag i mange andre børnehaver. 

En sprittet velkomst

Børnehaveleder Heidi Karstensen mener, at forældrenes samfundssind har haft stor betydning.

Selvom børnehavens personale er fri for at bruge mundbind, er det ikke alle, der slipper helt.

Ved indgangen er opstillet sprit, handsker og mundbind, som forældrene kan benytte sig af, inden de kommer ind i børnehaven.

“Forældrene har været rigtig gode til at overholde retningslinjerne,” siger Heidi Karstensen. 

Hun påpeger, at kreative løsninger og alternative tilgange til alt fra leg til madpakkespisning betyder, at det ikke har været en dans på roser. 

For Broager Private Børnehus har det dog været en fordel, at børnehaven, også før corona, var inddelt i mindre grupper.

“Restriktioner har været nemme at putte ind i de rammer, vi allerede havde”, siger Heidi Karstensen.

Trygheden

En drivkraft bag Broager Private Børnehus’ håndtering af corona har været trygheden. Det miljø, der er skabt ved fraværelsen af mundbind og visir, er bedre, mener Heidi Karstensen. “Vi kan skabe en så tryg hverdag som muligt og være så naturlige som muligt. Børnene kan se, hvem vi er, og de kan aflæse vores mimik. Det er godt, at de møder de voksne, de er vant til at møde, uden at de er pakket ind i mundbind og visir,” siger hun. ”Det skal ikke være et coronafængsel. De skal være trygge, så de kan udvikle sig.

Ikke en dans på roser

Selvom det i børnehaven går godt, og selvom der ingen smittetilfælde har været, er det ikke en dans på roser. Anbefalingen, om at man skal være langt mere udenfor, betyder, at børnene oftere skal skiftes. Børnehaven bliver desuden gjort ren to gange om dagen, og tingene bliver løbende sprittet af. Men, siger Heidi Karstensen, det er ikke noget, de vil lade fylde i deres tanker. ”Vi har sat os for, at vi ikke vil opfatte dette som noget negativt. Det har hele tiden været vigtigt for mig at være rolig i det, og det har jo smittet af på personalet.” Det gode humør og de positive tanker er heldigvis det eneste, der har smittet personalet.

Der har ingen smittetilfælde været i børnehaven. Faktisk er sygdommen gået ned siden Broager Private Børnehus indførte mere regelmæssig afspritning af bl.a. legetøj.

Det er derfor noget børnehaven vil fortsætte med, selv efter coronakrisen er aftaget. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72