Morten Løkkegaard blev topscorer i Padborg, hvor hans kone stammer fra.

Borgmester: Det blev et grønt EU-valg

Aabenraas konservative borgmester Jan Riber Jakobsen er godt tilfreds med udfaldet af valget til Europa-Parlament. 

Det stod ret hurtigt klart, at De Konservatives spidskandidat, skohandleren fra Vejle, Niels Flemming Hansen, var valgt ind i Europa-Parlamentet. Konservative fik 8,8 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 2,6 procentpoint.

“Det blev et grønt valg. Vælgerne har stemt for den grønne dagsorden. Konservative er nu med EP-valget det største borgerlige ikke regeringsparti,” siger borgmesteren, der er glad for, midtergrupperne i Europa-Parlamentet – blandt andet EPP som konservative tilhører – bevarer magten.

“Det har været et fremragende valg,” siger Jan Riber Jakobsen, der selv bor i Padborg og som det eneste har betænkeligheder ved, det er svært at få stemmeprocenterne ved EU-valget op på niveau med indenrigsvalg.

V blev størst i Padborg

Venstre er det største parti i Padborg med 23,6 procent af stemmerne mod socialdemokraternes 18,3 procent.

I Padborg blev Venstres Morten Løkkegaard topscorer med 185 personlige stemmer foran Socialdemokratiets Christel Schaldemose, der fik 154 personlige stemmer. Morten Løkkegaards kone, Conny, stammer fra Padborg.

Venstres Asger Christensen opnåede 82 stemmer. Dansk Folkepartis Anders Vistisen fik 81 stemmer. Danmarksdemkraternes Kristoffer Storm ligger lige i hælene på ham med 73 personlige kryds. Liberal Alliances Henrik Dahl fik 47 personlige stemmer, SF’s Kia Marie Peter-Hansen 46 stemmer og De Konservatives Niels Flemming Hansen 35 stemmer i Padborg.

“Valget viser, Danmarks­demokraterne er kommet for at blive. Liberal Alliances resultat er overraskende god. Venstre har haft et godt valg. De røster, der havde troet, Morten Løkkegaard ville blive stemt ud af EU Parlamentet, er blevet gjort grundigt til skamm,” siger borgmesteren, der glæder sig over konsensus omkring den borgerlige liberale politik i midten af parlamentet, og at de partier, der vil ud af EU står svagt.

Stemmeprocenten på Valdemarshus i Padborg var sølle 47,22 procent, da blot 1561 vælgere af 3306 mulige valgte at sætte deres kryds ved Europa Parlamentsvalget. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 12. juni 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.