Direktør Peder Damgaard fra Bolig Syd er glad for købet af den forfaldne ejendom på hjørnet af Slipskoven og Klosterkløften i Kruså, der i årevis har generet beboerne.

Bolig Syd erhverv grvund i Kruså

Bolig Syd har erhvervet grunden på hjørnet af Klosterkløften og Slipskoven i Kruså.

På grunden ligger der en forfalden ejendom, der i årevis har generet beboerne. 

“Jeg har meget længe prøvet at komme i kontakt med ejermanden Kay Uwe Festersen. Han er blevet syg, og derfor har hans søn overtaget korrespondancen. Det lykkedes os at få en aftale i hus, og vi har nu erhvervet ejendommen”, fortæller direktør i Bolig Syd, Peder Damgaard.

I første omgang bliver der ryddet grundigt op, og den plagsomme japanske pileurt bliver bekæmpet. 

Herefter vil Bolig Syd søge om rive bygningen ned. Den tilladelse skal Aabenraa Kommune give, og Peder Damgaard håber det går hurtigt. 

“Beboerne har meget længe måtte se på den skamplet, og det har givet et dårligt ry til området”, siger Peder Damgaard.

Planen er, at der kan sælges to byggegrunde på de to matrikler. Bolig Syd får ingen tilskud fra nedrivningspuljen til Hausteins gamle hus, som er fra 1962. Der gives kun tilskud til nedrivning af huse, der er bygget før 1960.

“Men alt andet lige så giver vi, sammen med de nye flotte boliger på Klosterkløften, nu Kruså en byfornyelse. Fjordskolen er også et aktiv, så det kan kun blive godt”, siger Peder Damgaard. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.