Nye Borgerliges byrådsmedlem Bo Kleis Christensen vil opløse eller afhænde lokalafdelingen og søge nye græsgange, efter partiformand Pernille Vermund sidste uge kundgjorde, partiets dage er talte på Tinge og opfordrede medlemmerne til at melde sig ind i andre bogerlige partier.

Bo Kleis skifter politiske græsgange

Onsdag fik Nye Borgerliges medlem af byrådet i Sønderborg, Bo Kleis Christensen, Vester Sottrup, en sms fra DR med spørgsmålet, ”hvad siger du til, partiformand Pernille Vermund har opløst partiet?”

“Da jeg gik ind og så det på nettet, troede jeg, Pernilles profil var blevet hacket. Hun havde sagt, hendes formandskab ikke havde nogen udløbsdato, og at hun ikke kaster håndklædet i ringen,” siger Bo Kleis, der måtte sande, der var noget om den surrealistiske politiske nyhed.

“Jeg vælger nu at søge nye politiske græsgange, når jeg har sonderet terrænet. For mig tæller pengepungen ikke, men hvor muligheden for at føre borgerlig politik er størst” siger han.

“Nye Borgerlige har sat mange skibe i søen og rykket den politiske dagsorden. Det er jeg dybt taknemmelig for og for de mennesker, jeg har lært at kende undervejs. Pernille har set slidt ud på det seneste. Jeg var bekymret for, det var ved at slide hende op. Jeg respekterer hendes valg,” siger Bo Kleis og understreger, Pernille Vermund ikke bare kan opløse Nye Borgerlige.

“Jeg er formand for Sønderborg Kredsen og afvikler lokalafdelingen eller overdrager den til nogle andre. For mig er det rigtige at lukke og slukke på behørig vis. Jeg stiftede Nye Borgerlige i 2016, så hvis nogen bør lukke og slukke, bør det det også bliver mig,” siger lokalpolitikeren uden bitterhed.

Borgerlig

Han sprang netop fra Dansk Folkeparti på grund af derouten med Kristian Thulesen Dahls nye kurs for partiet. 

Morten Messerschmidt bejler nu til Nye Borgerliges medlemmer og lokker med, de to partier har meget til fælles, især fordi DF har lagt en ny økonomisk politiske kurs.

“Jeg ved ikke, hvem det bliver, men jeg vil om muligt fortsætte den borgerlige kamp fra en ny platform. Jeg er ikke social eller rød. Jeg er borgerlig,” siger Bo Kleis, der hverken udelukker Venstre, Dansk Folke­parti, Danmarks­demo­kraterne, Konservative eller Liberal Alliance.

“Mit redskabsskur har været et af de mest filmede i Danmark den forløbne uge. Jeg har 1500 valgplakater, som jeg nu kan køre på lossepladsen. Nye Borgerliges opløsning på Borgen koster mig 75.000-100.000 kroner. Jeg byttede under konstitueringen en formandspost for en plads i økonomiudvalget for at få størst mulig indflydelse. Det koster mig en halv million i indeværende valgperiode,” siger Bo Kleis, der ikke er til fals for ussel mammon.

“Jeg fik 598 personlige stemmer ved valget i 2021. Det er syvende flest stemmer i Sønderborg Kommune. Det føler jeg mig forpligtet af. Jeg går ikke ind nogen steder for at falde i med væggen, men for at slås for mine borgerlige værdier. Jeg skal sikkert drikke en masse kaffe med de andre partier, hvis nogen er interesseret i at få mig som medlem,” siger 47-årige Bo Kleis, der er medlem af økonomiudvalget, regionsrådskandidat og folketingskandidat.

“Jeg har ikke lyst til at blive løsgænger, for så står jeg helt uden bagland. Jeg gik til valg på at spare 100 millioner kroner på administration og bureaukrati. Det er allerede indfriet,” siger den borgerlige projektingeniør fra Vester Sottrup, hvis telefoner var rødglødende hele ugen.

“Jeg skylder en dybfølt tak til Pernille Vermund. Hun har været lagt ned af medierne, efter hun opløste partiet. Jeg ringer til hende, når det hele er kølet lidt ned. Der er no hard feelings fra min side. Hun skal have tak for kampen og for rejsen,” lyder meldingen fra Vester Sottrup. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 18. januar 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.