Den nye sognepræst Mette Carlsen er her ved sit puslespilsbord. Hun har hele tiden et puslespil i gang. Nogle gange bliver det lagt på en lørdag og andre gange tager det et par uger. Her kobler hun af og lader op.

Blansing bliver ny sognepræst i Rinkenæs

44-årige Mette Carlsen har været vikarierende præst i Oksbøl, Nordborg, Egernsund, Sottrup og Nybøl gennem en halv snes år. 

Da hun flyttede til Blans i 2008 sammen med ægtefællen, Jesper Ingerslev, ventede hun parrets yngste søn Viggo, som i dag er 14 år og går på Eckersberg Friskole. Datteren Helene er 17 år og går på Alssund Gymnasiet i Sønderborg. 

Da der blev slået en stilling op som sognepræst i Rinkenæs Sogn, fordi præsten gennem 14 år, Marianne Østergård, gik på pension i september, slog den vikarierende præst til. Menigheden i Rinkenæs var enige i, at Mette Carlsen og det ledige sogn så at sige er et godt match.

“Det er et dejligt sted og et godt sogn. Der er mennesker, som har tænkt over, hvad de gør. Jeg kan se mig selv som sognepræst i Rinkenæs. Jeg har den største respekt for Marianne Østergård, der har gjort et fantastisk stykke arbejde, og viderefører med stolthed og glæde det arbejde og de ting, hun har sat i gang. Det betyder, vi sælger huset i Blans og for første gang skal bo i en præstegård,” fortæller Mette Carlsen.

Børnene

Viggo bliver på Eckersberg Friskole, og Helene får nu en lidt anden vej til gymnasiet, hvis elever kommer fra et stort opland.

“Det passede. Det var nu, det skulle være. Min vej til at blive fast sognepræst har ikke været lige. Jeg var først på en skole. Jeg har også været kirke- og kulturmedarbejder ved Christianskirken i Sønderborg”, fortæller Mette Carlsen, der føler, hun er det rigtige sted til nu at varetage højmesser og være sjælesørger for en fast menighed.

Hun stammer fra Nordjylland og er uddannet teolog fra Aarhus Universitet 2006. Hun kommer fra et job som fast præstevikar i Nordborg og Oksbøl.

“Jeg kan godt lide det sønderjyske. Vi er glade for at være her,” fortæller den kommende sognepræst, der får sit faste arbejdsmæssige udgangspunkt i Rinkenæs’ imposante korskirke.

Ægtefællen er uddannet lærer og har arbejdet først i Danfoss Universe og er nu i Katafonden i Sønderborg. Mette Carlsen indsættes i sit nye faste embede 2. søndag i Advent 4. december klokken 14 i korskirken i Rinkenæs. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.