Brian Schmidt og Claus Bang-Rosenberg er begge 41 år og valgte sidste år at gå sammen i autoværkstedet Biler4alle, og det har de ikke fortrudt.

Biler4alle kører forrygende og er blevet del af Din Bilpartner

Mekanikerne Brian Schmidt og Claus Bang-Rosenberg havde set rigtigt, da de startede Biler4alle på Bomhusvej i Alnor i januar sidste år.

“Det er gået fantastisk godt – helt over forventning,” fortæller de travle mekanikere, der nu er blevet en del af Din Bilpartner og ad den vej modtager kunder fra hele landet.

Din Bilpartner giver adgang til onlinebooking og en mere professionel håndtering af værkstedstider.

“Vi har et godt opland her og nyder godt af, folk er ved at lære os at kende. Vi havde forrygende travlt i sommer, fordi vi blandt andet hjælper SOS med akutte reparationer, når folk går i stå på motorvejen eller andre steder. Mange har ikke fået ordnet bremser og dæk, inden de kører hjemmefra. Det er utroligt, hvor sløsede nogen er. De tjekker ikke bilen, inden de kører på ferie, og så kan det ske, at dækket eksploderer,” fortæller Claus Bang Rosenberg.

Kunderne er en god kombination af lokale, der skal have ordnet forefaldende ting på bilen og udefra kommende, der har behov for assistance, når der opstår problemer med køretøjet undervejs. 

Makkerparret tager sig af alle bilmærker og føler sig godt klædt på til de opgaver, de står over for. Claus Bang har lige været på kursus i at håndtere elbiler, som er det store hit. Nu er Biler4alle verificeret elbil-operatør.

“Når vi henter folk, der har haft et uheld, kører vi dem hen på kroen for at overnatte. Sådan hjælper vi hinanden. Vi har kunder helt fra Sjælland. Vi er meget konkurrencedygtige på prisen og yder høj service. Er der behov for at udskifte viskerblade eller forlygtepære, gør vi det uden beregning,” fortæller Brian Schmidt, der er veteranbilentusiast.

Veteranbiler

Den første fredag i hver måned mødes veteranbil-interesserede ved Biler4alle og får en grillpølse og udveksler erfaringer om deres store passion.

“Det er utroligt, hvor mange mennesker her kommer. Det er efterhånden lige så stort som veteranbiltræffet på Dybbøl Banke,” fortæller Brian Schmidt, der selv har bedagede VW biler, mens partneren har en Porsche af ældre dato, og som mangler lidt i at blive køreklar.

Mekanikerteamet har hjælp af en kollega, der assisterer eksempelvis ved motorskifte og større ting.

“Vi vil gerne med tiden ansætte en til og måske på sigt få en lærling. Vi vil gerne sige tak til alle i lokalområdet for den store opbakning, vi har fået,” siger Brian Schmidt og Claus Bang-Rosenberg, der i samarbejde dækker alle åbningstider ind inklusive weekender, når der er behov for det.

“Vi har erhvervsbiler, vi tager ind i weekenderne. Det er virksomhederne glade for, da der er behov for at få ordnet firmabilerne, når de ikke er ude at køre erhvervskørsel,” fortæller mekanikerduoen.

Forskellen på at være ansat og stå med ansvaret selv er, at man skal være klar, når kunderne er der.

“Når det gik så godt i et år som 2022, så kan det kun gå endnu bedre i 2023,” siger Brian Schmidt, der er enig med sin kompagnon i, at de har truffet den rette beslutning, men også ofret det, der skal til, for at få Biler4alle godt op at køre.

Med tiden kan der blive lidt flere afbræk og ferier, når der kommer flere folk til. 

Mekanikerne på Bomhusvej er enige om at fortsætte i samme spor og følge de gode takter fra det første fælles år op. ■

Begge mekanikere på Bomhusvej er veteranbilentusiaster og nyder at have en smuk grøn Ferrari anno 1966 mellem hænderne.

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.