blank

Diamantbrudeparret Eva og Kaj Klintø har besøgt mange lande, mens de havde autocamper.

Berejst par fejrer diamantbryllup

Eva og Kaj Klintø, Bov, fejrer torsdag den 7. april diamantbryllup.

Ægteparret har oplevet en masse, specielt efter de forlod arbejdsmarkedet. 

Siden 2002 har de rejst Europa tyndt med deres autocamper i 1 til 2 måneder ad gangen. 

De har besøgt Uralbjergene, hvor de badede i verdens dybeste sø, Bajkalsøen, og har været flere gange på Island, som de udråber til det flotteste og mest fantastiske land. Desuden har de været i samtlige vesteuropæiske lande og Marokko og naturligvis også været i Norge, Sverige, England og Skotland. 

Det er blevet til omkring 25 campingture. 

“Da vi holdt op med at arbejde købte vi en autocamper. Vi blev medlem af Dansk Autocamper Forening, hvor min mand kom i bestyrelsen. Vi arrangerede ture, og en af de første gik til Rusland”, fortæller Eva Klintø, som stolt viser en flot skrabbog med billeder og beskrivelser af rejserne. I gennemsnit var der 30-50 autocampere med på turene.

Parret mødte hinanden i Padborg, da Eva fik arbejde på pensionatet Axelhus. Kaj er født og opvokset i Padborg og kom i lære ved bager Bang. Lige overfor bageren lå en pølsevogn, og her mødte de hinanden.

Da Eva gerne ville være sygeplejerske, flyttede parret til Esbjerg, hvor Kaj blev chauffør, mens hun studerede. Imidlertid blev hun mor til to børn, afbrød uddannelsen , men blev i stedet sygemedhjælper. 

Vejen førte tilbage til Padborg, hvor Kaj blev selvstændig vognmand og havde i 5 år også egen taxir. Eva arbejdede som hjemmehjælper og blev senere ansat på Birkelund plejehjem, hvor hun var frem til 1991.

Parret har altid haft masser af gå-på-mod og drev også kiosken “Bossen” og senere Viaduktkiosken. 

Hjemmet

Deres hjem på Sønderløkke i Bov bæger præg af de mange oplevelser, hvor meget forskellige sten ligger til skue på reolerne i udestuen. 

På væggene hænger der effekter fra de forskellige lande. 

Når Kaj sidder og nyder tilværelsen, mens Eva suser til gymnastik, krolf, sang, dans eller en hurtig gåtur, kan han sidde og mindes de mange udenlandsture.  

Diamantbryllupsfesten holdes på Bov kro, hvor parret 3 børn, svigerbørn, 7 børnebørn samt 1 oldebarn fester sammen med de øvrige inviterede. 

Der er morgensang i hjemmet kl. 9.00. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.