Artikelbeskrivelse

15-årige August Clausen Kock er blandt landets bedste badmintonspillere. Han blev i weekenden nummer to i single og mixdouble ved et stævne i Års. Gevinsten er for hans singlefinale.

August har badmintonsportens øverste podie for øje

Jeg giver det et skud i bøssen,” siger 15-årige August Emil Clausen Kock fra Gråsten.

Han stiler mod toppen af dansk badminton. Ordene bliver udtalt, netop som Victor Axelsen bliver Europamester ved at besejre landsmanden Andreas Andersen ved EM i Madrid. Der er ambitioner i sådan et udsagn.

“Jeg træner hver dag i ugen og er til turnering mange weekender. Mine forældre kører med mig. Omkostningerne er ikke at kunne deltage i så mange sociale arrangementer. Jeg kan ikke gå til de fester, mine kammerater går til. Skal de en tur i biografen, kan jeg kun sjældent komme med,” lyder det fra den ambitiøse unge spiller, der er på Team Sydjyllands U 17-19 hold.

Team Sydjylland er et samarbejde mellem Dybbøl, Esbjerg og Aabenraa, der samler de bedste spillere på kredsholdet.

U 17-19 holdet blev danmarksmestre forrige weekend ved et stævne i Hammel. Fire drenge og to piger dyster for Team Sydjylland, hvis ungdomsspillere nu har gjort sig bemærket som landets bedste. 

Målrettet

I Hammel blev August Clausen Kock nummer to i herresingle ved at kvalificere sig til finalen i samlet 14 kampe. Finalen tabte han knapt i tre sæt. Han er sine 15 år til trods i toppen af U 17-19 rangliste. Han er blandt de bedste spillere i landet i sin årgang.

“Jeg startede i Gråsten Badmintonklub, men besluttede for to-tre år siden at skifte til Dybbøl for at optimere min træning og få mere modstand. Min far og mor kører mig til træning og til turnering. Jeg skal tænke på at spise sundt og nærende,” fortæller August Clausen Kock, der sætter uanede mængder pasta og juice til livs for at holde energien på sit højeste.

Når han er færdig med 9. klasse til sommer, skal han på Ikast Idrætsefterskole, som huser unge eliteidrætsudøvere fra hele landet. Der vil den også stå på træning hver dag og turneringer mod landets bedste ungdomsspillere. 

Til sommer skal August i træningslejr med U 17-19 spillere en uge i Skagen. Derudover træner han i hallen på sommerdage, når andre tager til stranden. Han har lige fået RSL som sponsor. De store badmintonklubber i Danmark ligger i Højbjerg og Odense.

August Clausen Kocks far, Carsten Clausen Kock, er formand for Gråsten Badmintonklub. Forældrene lægger mange kilometer på landevejene for at køre sønnen til træning og stævner.

“Hvis ikke jeg skal spille badminton på højeste niveau, kunne jeg tænke mig at blive fysioterapeut. Jeg interesserer mig for kroppens fysik og træning,” fortæller den målrettede yngling, der ikke ser frem mod sommerfester og skåltaler, men mod træning, træning og atter træning.

Går det, som han håber, kan det være, han en dag bestiger et podie, som det Victor Axelsen og Anders Antonsen trådte op på i Madrid den forløbne weekend, men der skal mange slag med ketcher og en hel del pasta og energidrik indenbords for at nå så vidt. ■

August Clausen Kock går i 9. klasse på Gråsten Skole.

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.