Det var det helt store smil, der var fremme, da 20-årige Christian Hviid Petersen fik studenterhuen på.

Ambitiøs student fra Gråsten er glad for huen

Efter tre år som gymnasieelev på HTX i Sønderborg er 20-årige Christian Hviid Petersen glad og lettet over at være blevet student.

For ham er det en stor succesoplevelse at stå med sin hue på hovedet.

“Jeg er meget lettet”, tilføjer Christian Hviid Petersen, og han smiler ekstra bredt netop nu, hvor han sammen med sine klassekammerater har været på studenterkørsel.

Christian Hviid Petersen er én af årets nyudklækkede studenter.

“Det har været tre interessante år, hvor jeg kun oplevede Covid-19 et enkelt år. Studietiden har været en dejlig oplevelse. EUC Syd er en lille skole, men rummer et stort fællesskab”, fortæller Christian Hviid Petersen, som i sin fritid i 13 år har været aktiv i FDF Gråsten.

Den kvikke student sænker ikke farten, selv om han har fået huen på.

Sommerferiejob

Han skal efter sommerferien studere på Syddansk Universitet i Odense, hvor han skal i gang med studie som diplomingeniør i integreret design.

Inden da har han fået sommerferiejob på Danfoss i Gråsten.

“Det bliver godt at få polstret kontoen, før jeg flytter til Odense”, siger Christian Hviid Petersen, der skal bo på H.C. Ørsted Kollegiet.

“Om jeg vender tilbage til Sønderjylland er ikke sikkert. Det kommer an på, hvor jeg kan få arbejde efter min uddannelse. Jeg skal i hvert fald ikke bo i København”, lyder det fra Christian Hviid Petersen, der i gymnasieårene har arbejdet på æ Bræt i Sønderborg. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.