Øjnene strålede, armene flakkede og fødderne blev brugt til at styre med som i de gode gamle dage, da 92-årige Ib Braas igen var oppe at flyve i svævefly.

92-årig oppe at flyve med svævefly

92-årige Ib Braes, der bor på Dalsmark Plejehjem, fik forleden et stort ønske opfyldt.

Ib Braes har fløjet svævefly i mange år fra Arnborg ved Herning og har fra sin tid som pilot ikke mindre end to DM rekorder fra årene 1974–1976. 

Han har fløjet 755 kilometer i lige linje og yderligere sat hastighedsrekord, i distanceflyvning på tid. Her i 2021 består disse rekorder fortsat.

Ib Braes stoppede som pilot for 12 år siden, og hans fly, som han har sat sine rekorder med, har været på fremmede hænder i udlandet, men er nu atter hjemme i Arnborg.

Han havde afskrevet muligheden for at komme til at sidde i et svævefly igen, fri som fuglen oppe under skyerne. Men sådan skulle det ikke gå.

Da Ib stoppede som pilot blev han udnævnt som æresmedlem i klubben, hvor Ib’s søn, Søren Braes, der bor i Dalsgårde, også er medlem. 

Når de mødes falder samtalen hurtigt på svævefly og de gode gamle dage, når de var i luften. 

Med hjælp fra sin søn fik Dalsmark Plejehjem arrangeret et besøg i klubben i Arnborg, hvor han overraskende kom op at flyve. Det var en stor oplevelse for den gamle svæveflyver. ■

Skrevet af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.