Karin Høyberg Holm fejrer 40 års jubilæum hos Jensen ure-guld-sølv.

40 års jubilæum hos Jensen ure-guld-sølv

Karin Høyberg Holm ville gerne have været frisør, men allergi satte en stopper for den drøm. 

I stedet kom hun i lære som urmager hos tidligere urmager Jan Jensen i Padborg. 

Forleden kunne Karin Høyberg Holm fejre 40 års jubilæum hos Jensen ure-guld-sølv, som forretningen kom til at hedde efter datteren Bitten Haase overtog butikken i 2008. 

“Jeg har aldrig fortrudt, jeg blev urmager. Jeg kan huske, at lærerne på EFG spurgte, om jeg havde skruet hænderne rigtigt sammen. Og så foreslog de, at jeg tog uddannelsen som urmager. Dengang var der 10 kvinder og 10 mænd på linjen, så det er ikke så ualmindeligt et kvindefag”, erindrer Karin Holm, der stammer fra Esbjerg egnen og blev kæreste med sin senere mand Jens Jørgen allerede som 15-årig. De fulgtes ad, og da han fik arbejde på havnen i Esbjerg, fulgte Karin med og tjente som ung pige i huset. 

Til gengæld fulgte Jens Jørgen med til Padborg, da Karin ved en tilfældighed kom i lære hos Jan Jensen. Parret bor stadig i Padborg, og Jens Jørgen er i dag pensioneret efter forskellige jobs som el-installatør. 

Karin Holm er stadig superglad for sit job, selvom hun påtænker at gå på pension om 4 år. Ikke en dag er ens, og der er altid udfordringer med at reparere gamle standerure. 

“Det ældste ur, jeg har repareret, var et ur fra midten af 1700-tallet. Det var altså sjovt, da jeg fik det til at gå igen. Kan jeg ikke finde reservedele, fabrikerer jeg dem eller finder et firma, der kan”, siger Karin Høyberg Holm, som til dagligt arbejder i butikken i Aabenraa. Her ligger værkstedet, hvor urene repareres. Også dem fra butikken i Padborg.

“Vi får sågar ure fra Haderslev, da urmagerne deroppe ikke reparerer standerure”, fortæller Karin Holm, som har to døtre og tre børnebørn. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80