Da Anne Marie Brodersens børn begyndte på Det Lille Teater, blev hun selv involveret – og har været det siden.

Anne Marie Brodersen har været instruktør på Gråsten Lille Teater i 40 år.

“Mine børn begyndte til drama, og så bliver man jo som forælder også selv involveret,” siger Anne Marie Brodersen om sin første erfaring med teateret. 

Børnene har dog ikke været det eneste trækplaster for Anne Marie Brodersen, der siden er fortsat i teateret, selvom børnene for længst er videre. 

“Jeg synes, at det er morsomt og spændende. Det er sjovt at se en tekst, man har skrevet, komme til live i teateret,” siger Anne Marie Brodersen.

Sammen med Bjarne Tønnies står Anne Marie Brodersen for at skrive manuskriptet til forestillinger, der opføres i teateret.

En sådan forestilling kan f.eks. være Gråsten Revy, som hun har instrueret i 20 år.

Forberedelserne tager ca. et halvt år fra start til slut. Først skrives brainstormes der om det forgangne år – både lokalt, regionalt og internationalt. Dernæst sorteres der til og fra, og manuskriptet skrives, for så at blive givet videre til skuespillerne, der har nogle uger til at øve, inden sceneøvningen begynder. Efter nogen tid med sceneøvning kommer også bandet på med musik, og så er holdet klar til at fremføre det færdige stykke.

Anne Marie Brodersen påpeger, at der ikke er nogen bestemt målgruppe for revyen, som er relevante for et bredt publikum.

“Vi tager fat på lokale, regionale og internationale emner. De lokale emner generaliserer vi, så folk uden for Gråsten også kan relatere til dem,” siger Anne Marie Brodersen. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Jimmy Christensen
Jimmy ChristensenFotograf
Ring 29 25 95 50