Artikelbeskrivelse

Eli’s Hvidevarer vil være bedst

Af Pernille Kjeldtoft Hansen
På 29. år driver Eli Hjort-Pedersen forretningen Eli’s Hvidevarer fra sit udgangspunkt i Kollund, hvor forretningens lager og værksted har hjemme.
Som selvstændig i en enkeltmandsvirksomhed, har hverdagen for Eli Hjort-Pedersen i mange år været travl, og arbejde har i virkeligheden ikke kun været arbejde men også fritid, og dermed har det ofte optaget både aftener, weekender og sommetider også ferier.
Med tiden har det derfor været tiltrængt for familien at få lidt afstand til virksomheden, og selvom Eli Hjort-Pedersen stadig nyder sit job og hver dag glæder sig til at komme på arbejde, så var det for både ham og hans hustru Gurli den helt rigtige beslutning at forlade hjemmet i Kollund for i stedet at flytte til Alnor i forbindelse med, at Gurli gik på efterløn.
Nu arbejder han nemlig mindre, og afstanden til firmaet er god for både ham selv og familien.
Bedst i stedet for billigst
Eli Hjort-Pedersen har altid befundet sig i den samme branche, som han nu driver firma i, og efter at være udlært som elektriker i 1969 fik han job som hvidevareinstallatør for boligforeningen i Sønderborg.
Siden kom til et firma i Haderslev, hvor han beskæftigede sig med garanti og service, og senest arbejdede han for et firma i Padborg før han i 1987 kastede sig ud i tilværelsen som selvstændig med virksomheden

‘Eli’s Hvidevarer’ i Kollund.

Dén livsstil nyder han til fulde, og selvom hverdagen er travl og arbejdet hårdt, så er det dejligt at kunne bestemme selv, tage egne beslutninger og gøre tingene, som man nu engang vil gøre dem.
I 29 år har Eli Hjort-Pedersen ydet salg og service af hvidevarer i hele området, og hans kunder er særligt dem, som foretrækker kvalitet og god service.
Hos Eli ’s Hvidevarer får man nemlig hele pakken – alt fra rådgivning, til salg fra eget lager over installation, service og afhentning af gamle hvidevarer.
Dermed slår han på den gode service, og som han selv siger, så vil Eli’s Hvidevarer være bedst og ikke nødvendigvis billigst, som mange af de store elektronik- og hvidevareforretninger ellers sælger sig selv på.

Løve, campist og kortspiller

Når den travle hvidevareinstallatør holder fri, er det sjældent, at han ‘bare slapper af derhjemme.
Han er nemlig mangeårigt aktiv medlem i Lions, hvor han er med i udvalg, løser opgaver og hjælper til forskellige arrangementer.
Skat spiller han også, og i Gråsten Skatklub mødes han hver anden uge med 60 spillere i Alhmannsparken. Dertil kommer, at han i weekenderne sammen med Gurli passer hus og have, og når lejligheden er passende, og hvis vejret tillader det, så går tuen til familiens sommerhus i Blåvand gerne i selskab med parrets to voksne børn og deres 3 børnebørn.
Når temperaturen stiger og vejret bliver bedre drager han og Gurli til sydlige himmelstrøg, og i tre uger afholder parret campingferie i det sydeuropæiske.
Deres egen campingvogn har efterhånden stået i det meste af Europa, og det er en tradition, som Elie Hjort-Pedersen vil holde i hævd. Ferien i et andet land er nemlig spændende, og så fungerer den som et kærkomment pusterum for en ellers travl selvstændig. 

Eli Hjort-Pedersen har siden 1987 drevet Eli’s Hvidevarer i Kollund. Foto Søren Gülck

Eli Hjort-Pedersen har siden 1987 drevet Eli’s Hvidevarer i Kollund.
Foto Søren Gülck