Artikelbeskrivelse

Vilde med dilettant i Kværs

Af Søren Gülck
Kværs-dilettanterne er klar til premieren tirsdag den 23. februar i Kværs Forsamlingshus.
Årets dilettantstykke hedder ”Parasitterne”, og instruktør er Anette Thaysen. Hovedrollen spilles af Hans Jørgen Albrechtsen, og 9 aktører er på scenen i denne klassiker af forfatteren Soyas. Parasitterne er hans mest berømte skuespil.
Dilettantstykket er en både barsk, men også morsom historie om mennesker, der lever af at snyde andre, mens de på overfladen giver udtryk af at være helt almindelige.
Parasitterne er en skræmmende karikatur af småborgerlighed, misundelse og gemenhed, som er personificeret i mægler Gruesen og hans forsagte kone Oline.
Gruesen er en skruppelløs bedrager, en menneskelig parasit, som snylter på enhver, der er mindre snu og mindre moralsk.
Det får en amerikansk millionøse at føle, da hun lejer et værelse i »familiære omgivelser« hos Gruesen i deres rotteplagede Villa Vennely, hvor den hjemlige uhygge hersker. Her bygges der op til en forfærdelig historie, der ender ganske anderledes, end Gruesen havde tænkt sig.
Stykket varer to timer. På rollelisten er Dagny Thomsen, Jørgen Brodersen, Jesper Albrechtsen, Hans Jørgen Albrechtsen, Merissa Hansen, Bente Freelund, Dorthe Poulsen, Bjarne Poulsen og Jens Christensen og i kulissen sidder Hanne Slothuus som sufflør.
Dilettantforestillingen er tidligere opført i samarbejde med KTUIF, men i år er det Kværs Forsamlingshus, som står som arrangør.
Der er generalprøve søndag den 21. februar kl. 14.00, præmiere den 23. februar kl. 19.00 og stykket opføres igen fredag den 26. februar kl. 19.00.
Billetprisen er 85 kr, inkl. kaffe, småkager og boller i pausen. 

Kværs-dilettanterne er klar til at opføre Soyas berømte skuespil ”Parasitterne”. Foto Søren Gülck

Kværs-dilettanterne er klar til at opføre Soyas berømte skuespil ”Parasitterne”. Foto Søren Gülck