17-årige skaber travlhed hos køreskole i Padborg

Af Ditte Vennits Nielsen

Hos køreskole Kock i Padborg er der gult lys i form af ventetid for dem, der ønsker at tage kørekort.
Det er en ændring af reglerne for, hvornår man må tage kørekort, der er skyld i travlheden.
Fra 1. januar 2017 er en treårig forsøgsordning nemlig trådt i kraft. Den gør det muligt for unge at tage kørekort allerede som 17-årige.
“Nyhedsinteressen er meget stor, og det mærker vi bestemt”, siger kørelærer John Kock, Padborg, som underviser et nyt hold på 22 personer og heraf er de 15 blot 17 år gamle.
17-årige Andreas Soll, der først fylder 18 år den 17. oktober, er én af unge, der gør brug af de ændrede regler. Han glæder sig meget til at lære at køre, og for ham giver det ekstra tryghed med en voksen ved siden af.
De nye regler betyder nemlig, at 17-årige må køre med en erfaren bilist på over 30 år ved siden af, der har kørekort, er ædru og har mindst 10 års erfaring. Den 17-årige skal stadig bestå teori og køreprøve.
John Kock er sikker på, at de nye regler er vejen frem for at undgå de alvorlige ulykker, som man har oplevet med de 18-årige.
“De unge lærer at tænke sig om, og de vil få meget større erfaring. Det giver samtidig tryghed at have en voksen ved siden af. Ordningen har været anvendt i Tyskland med meget gode resultater”, fortæller John Kock.