100-årige Karin Elisabeth Kruse er glad for hun blev døbt

Karin Elisabeth Kruse, Birkelund Plejecenter, Kollund, fyldte søndag den 14. januar 100 år.

Hun blev født midt i en snestorm på en gård ved Vester Nebel, og allerede 14 dage efter blev hun døbt.

“Jeg er så lykkelig over, at mine forældre gav mig dåben”, nævner den 100-årige friske dame.

Karin Elisabeth Kruse arbejdede i sit voksne liv som førskolelærerinde og var blandt andet ansat i Iller ved Broager. 

Senere kom hun til Slesvig, hvor hun en dag sad på en bænk i parken. Her hørte hun en stemme sige til hende: “Vil du leve i forsoningens og kærlighedens liv”? Det ville hun og “kaldet” gjorde, at hun blev nonne.

I en lang årrække var hun en af Mariadøtrene på Mariagården i Kollund. Da ejendommen blev solgt, fik en plads på Birkelund i Kollund. Her er hun meget taknemmelig for at bo, og hun har haft et godt og gudfrygtigt liv.

“Da jeg var 79 år, fik jeg en bypass­operation. Jeg lagde mit liv i Guds hænder og kom helskinnet igennem operationen”, fortæller “søster” Elisabeth, der nu kun kaldes for “søster”. 

Hun er åndsfrisk og har et mildt og kærligt sind. Hun beder stadig flere gange om dagen. Når hun vågner om natten, beder hun tillige for hele Birkelunds personale. “Søster” bærer ikke længere nonne- beklædning, men har en medaljon om halsen og bærer en guldring, der viser, hun tilhører Gud.

“I eftermiddag kommer min nevø og hans familie og drikker kaffe med mig”, smiler den 100 årige “søster”, mens hun kigger på det fint pyntede kaffebord, der står og venter på gæsterne. ■

En tidligere ansat Grethe Svensson ønsker Karin Elisabeth Kruse tillykke. Hun læser det fine brev højt, som “søster” i dagens anledning modtog fra Dronning Margrethe

blank

Mariadøtrene fra Sverige havde bestilt et kor fra Tyskland, der også havde medbragt gaver, for at fejre deres medsøsters runde fødselsdag

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 18. januar 2024

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.