I skolestuen blev der fortalt eventyr på sønderjysk og børnene lærte at sidde stille og fordybe sig.

2200 oplevede et tilbageblik gennem tiderne

Det Levende Teglværk blev en succes med 2200 besøgende over tre dage.

Her blev historien genoplivet på Cathrinesminde Teglværk ved Illerstrand. 

Ved fælles hjælp fik 70 frivillige fra “Det Levende Teglværk” sat gang i alt lige fra fremstilling af mursten, levende hestekræfter til at trække æltemøllen rundt, mange forskellige håndværkere der viste, hvordan man arbejder med hænderne, en harmonika og en violin leverede levende musik til sang og dans, madlavning på komfur, kager og fedtemad blev serveret til kaffen. Desuden var der rundvisning og fortælling om de mange teglværkers historie gennem tiderne.

Utallige børn legede og blev iklædt tøj der var tidssvarende. Børnene kunne gå i skole, for at lære hvordan man kan sidde stille og fordybe sig, i at skrive med både kridt på tavle og med pen og blæk. De skrev breve med frimærker på, til deltagerne og “Posten” havde travlt med komme rundt i det store område.

Skolefrøkenen fortalte eventyr på sønderjysk, og til dem der ikke kunne være stille eller ikke høre efter, hang der til skræk og advarsel et “Spanskrør” på et søm. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 1. august 2024

Skrevet af
Asta Flyvholm Kjær

Fotos af
Asta Flyvholm Kjær

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.