I år bliver Gendarmløbet gennemført, og der er allerede 250 tilmeldte – det forventede deltagerantal er 400 løbere.

Gendarmløbet klar til start til september

Søndag 15. september er der Gendarmløb med udgangspunkt i Broager for 20. gang. 

Det er ingen selvfølge, for Corona og mangel på frivillige har gjort, det ellers anerkendte og varierende løb ikke fandt sted nogle år – for eksempel sidste år.

“Broager Ungdoms- og Idrætsforening arrangerer løbet sammen med Broager Kultur. Vi gør en indsats for at få løbet op at køre igen. Vi har 250 forhåndstilmeldinger og regner med 400 løbere,” fortæller formand i BUI Motion, Michael Jacobsen, der selv er bedst på 10 kilometer.

Gendarmløbet er for store og små og folk i alle aldre. Der er distancer på 5 og 10 kilometer, som man kan gå og løbe.

Børneløbet på 2 kilometer trækker flokke af børn til. Alle får en medalje i teglsten med et motiv med en gendarm.

Der er halvmarathon ud over Broagerland, hvorimod power trail på 30 kilometer i det åbne land er droppet, da Gendarmstien er beskadiget af stormflod, og der er forholdsvis få deltagere til den krævende rute.

“Vi kalder det for Sønderjyllands smukkeste familieløb,” fortæller Michael Jacobsen med opfordring til at melde sig på ruterne.

Mål og start

Mål og start er ved Broager Hallen. 

Hold fra forskellige danske klubber som AAIG Aabenraa har tradition for at deltage i Gendarmløbet med en hel del løbere. Skoler og børneinstitutioner plejer også at stille op i samlet flok, hvilket får det til at rykke i deltagerantallet og samler grupper omkring løbsarrangementet.

“Vi laver opstartshold for nybegyndere efter efterårsferien og til påske. Målet for efterårsholdet er at være i stand til at gennemføre Skodsbøl nytårsløb på fem kilometer og for påskeholdet at løbe fem kilometer til Gendarmløbet,” fortæller BUI motionsformanden.

“Gendarmløbet er en oplevelse. Mange benytter lejligheder til at hygge sig med de andre deltagere og få en pølse og en øl efter overstået løb,” siger Michael Jacobsen, der er ved at samle frivillige til at stå ved posterne og klare det praktiske arbejde i forbindelse med løbet. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 1. august 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.