Fakkelgaarden åbner igen torsdag 1. august med gamle dyder som fine dining i højsædet og med et helt spritnyt, ungt hold ved roret.

Restaurant Fakkelgaarden åbner 1. august

Restaurant Fakkelgaarden åbner torsdag 1. august, mens hotellet åbner 6. august. 

Det sker med den ny ejer Ib Rossen Nissen ved roret. Han overtog det velrenomerede spise- og opholdssted, da Fleggaard efter årsskiftet satte Fakkelgaarden til salg.

“Det er gået fint med at etablere det hele igen. Det har været et stort arbejde. Vi har skullet opfinde os selv på ny,” siger hotelchef Morten Lauridsen, der kom fra Marsk Camp i Skærbæk, da han og makkeren Steffen Snitgaard fik ansvaret for Fakkelgaarden 1. maj.

“Der var en telefon og en computer, og så kunne vi bare gå i gang. Fakkelgaarden fortsætter i det spor, det blev grundlagt i som fine dining restaurant. Vi håber, de lokale vil tage Fakkelgaarden til sig og lægge vejen forbi til frokost eller en middag, uanset om de kommer fra Kollund, Sønderborg, Sønderhav, Padborg eller Gråsten,” siger hotelchefen.

Større ombygning

Køkkenet har fået ny ovn. Tårnet, gårdhaven og receptionen er sat i tip-top stand. Der er kommet FDB møbler ind. Der har været nok at se til – også med at ansætte 31 medarbejdere til betjening, hotelservice, vaskeri og rengøring. Der er mange unge ansatte. Den ældste er pedellen, som er 78 år. Menu og ledige borde og værelser kan findes på hjemmesiden.

“Vi satser fortsat på gourmetmad og vil gerne have, folk lægger vejen forbi i det daglige. Der har været stor interesse og forespørgsler om, hvordan og hvornår vi fortsætter. Alt fra håndværkere til forbipasserende vil gerne vide, hvad der sker. Mange har allerede booket ophold og bord i restauranten,” siger Morten Lauridsen, der er kommet fra vest til øst.

“Det er selvfølgelig en ære at overtage et sted som Fakkelgaarden. Vi er meget ydmyge over for opgaven. Vi har ikke booket restauranten fuldt ud endnu de første dage. Vi vil gerne have plads til spontane gæster. Vi vil få et bredt a la carte udvalg og vil også servere smørrebrød a la Fakkelgaarden. Vi satser på lokale råvarer fra sæsonen. I Skærbæk var det Rømø lam og rejer. Det kan vi naturligvis tage med os, men vi hører også gerne fra lokale leverandører, der har noget særligt at byde på. De er velkomne til at henvende sig,” siger hotelchefen.

Han er 38 år, Steffen Snitgard er 35 år og køkkenchef Lasse Monska 33 år.

“Vi kommer til at have åbent størstedelen af året og lukker kun ned omkring jul og januar. Det slående ved Fakkelgaarden er beliggenheden, roen og stilheden. Man mærker roen falde på sig. Vi er bevidste om, vi skal gøre det godt. Vi ved godt, hvad vi skal. Der er ingen tvivl om, vi er privilegerede at få lov at drive Fakkelgaarden. Her kommer rigtig mange folk forbi. Du behøver bare gå ud på Fjordvejen, så vrimler det med cyklister og turister,” siger hotelchefen.

Speditør Ib Rossen Nissen tog over, da Fleggaard familien lagde op på Fakkelgaarden. Han har intet kendskab til restaurantdrift, men siger, at han godt kan lide god mad. Som noget af det første indforskrev han triumviratet fra Skærbæk, da han tog over for et tocifret millionbeløb.

“Vi ønsker at lære folk omkring os at kende. Selvfølgelig skal vi skabe vækst og omsætning, men vi skal også skabe atmosfæren, der får gæsterne til at komme. Det bliver det gode nordisk franske køkken, der danner grundlaget. Vi udvikler os hele tiden,” siger Morten Lauridsen, der har 26 værelser og 56 pladser i restauranten at gøre godt med. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 31. juli 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.